slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

polna-luna Svet24.si

Majska polna Luna: Čas iskanja in vzpostavljanja ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

benjamin sesko leipzig pm Ekipa24.si

Zelo kmalu! Sloviti novinar Romano razkriva, kdaj ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

josip ilicic mm Ekipa24.si

Noro, kako so Srbi 'pozdravili' vrnitev Josipa ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovo v belem: kdo vse je prišel na pogreb Mance Košir na ljubljanskih Žalah

Deli na:
Slovo v belem: kdo vse je prišel na pogreb Mance Košir na ljubljanskih Žalah

Predsednica države Nataša Pirc Musar ob žalni knjigi, v katero se vpisuje zunanja ministrica Tanja Fajon, na fotografiji še evropska poslanka Ljudmila Novak in Franci Kek. - Foto: Primož Lavre

Ni hotela turobnega slovesa, in ustreženo ji je bilo. Pogreb publicistke in profesorice Mance Košir na ljubljanskih Žalah resda ni bil prešeren dogodek, a je nazadnje izzvenel bolj kot praznovanje življenja mame, babice, prijateljice in vzornice kakor pa žalovanje za pokojnico.

Pokojnica, ki je po večletni borbi z rakom umrla v starosti 77 let, si je zaželela, da pogrebci na njenem slovesu namesto črnih barv nosijo bela oblačila – in v množici, ki je minulo sredo prišla na osrednje ljubljansko pokopališče, si je kar večina nadela vsaj en bel ali svetel kos oblačil.

Manca Košir je dala navodila, da bo slovo kratko, brez dolgih govorov, tudi ni hotela cerkvenega pogreba – čeprav je bila verna, je bila tudi mnenja, da za stik z Bogom človek ne potrebuje posrednikov. »Bogec me ima pa res rad,« je menda v zadnjih dneh večkrat rekla.


Tudi predsednica države Nataša Pirc Musar je prišla in novinarjem povedala, da Manca Košir zanjo ni bila samo navdihujoča oseba, temveč jo je poznala že od najstniških let, saj sta bili z njeno hčerko Ladejo sošolki.

Poleg predsednice smo na Žalah iz politične srenje videli še ministrici Asto Vrečko in Tanjo Fajon, nekdanjega premierja in evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, zapletenega v pogovor z Aljo Brglez, aktualno evropsko poslanko Ljudmilo Novak, kočevskega župana in kandidata na evropskih volitvah Vladimirja Prebiliča ter še nekatere nekdanje politike.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24