profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenskim vojakom naj bi na Norveškem razpadali čevlji, Erjavec meni, da preveč jamrajo

Deli na:
Slovenskim vojakom naj bi na Norveškem razpadali čevlji, Erjavec meni, da preveč jamrajo

Čevlji slovenskih vojakov. - Foto: Bobo

Obrambni minister Karl Erjavec je včeraj v zvezi s poročanjem medijev o neprimerni obutvi slovenskih vojakov na vojaški vaja Nata na Norveškem dejal, da s terena ni bilo prijav v zvezi z opremo, vojaki pa so bili opremljeni po standardih Nata. "Samo eden od častnikov je dejal, da ga je zeblo," je pojasnil minister, ki je že naročil preiskavo. Pop TV je poročala, da je najmanj 17 parov čevljev razpadlo, saj so podplati odstopili od čevlja. Vojakom naj bi celo vnaprej dali lapilo, da bi v takem primeru podplat lahko zalepili nazaj.

Kot je včeraj dejal Erjavec ob robu sestanka DeSUS na temo lokalnih volitev, po njegovih informacijah nihče od sodelujočih na vajah ni dobil ozeblin.

Erjavec je seznanjen tudi z znamko čevljev, ki so jih nosili vojaki, in, kot je pojasnil, ima takšne tudi doma. "Pri minus 20 stopinjah me verjetno zebe, ampak ne v tolikšni meri, da bi zaradi tega jamral," je dejal.

"Naši vojaki so opremljeni po standardih zveze Nato," je še zatrdil minister. Zahteval je že primerjavo, kako so bili oblečeni vojaki ostalih vojska, ki so delovali na istem območju kot Slovenska vojska. "Zagotavljam vam, da s čevlji ni nič narobe, da zadostujejo standardom. Mislim, da gre za pretiravanja," je pojasnil minister.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi imeli slovenski vojaki na Norveškem pomanjkljivo opremo. Da vsi kosi niso izpolnili pričakovanj, je za POP TV prejšnji teden opozoril tudi poveljnik slovenskega kontingenta na vaji Uroš Trinko.

Medtem ko naj bi se rokavice iz kuhane volne dobro odrezale, so bili škornji, ko so se zmočili, neprimerni, je danes poročal časnik Delo, ki je navajal neimenovanega vojaka.