Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski policisti ustavili hrvaške ribiče

Deli na:

Slovenski policijski čoln je danes med rtom Madona in rtom Savudrija zunaj Piranskega zaliva ustavil hrvaško ribiško plovilo, s katerega so ribiči v morje polagali ribiške mreže. Lastnik plovila za ribolov ni imel ustreznega dovoljenja, so sporočili s koprske policijske uprave.

Kot so sporočili, je patrulja pomorske policije med izvajanjem rednih nalog na morju v slovenskih teritorialnih vodah opazila več signalov, s katerimi ribiči označujejo postavljene ribiške mreže. Na dveh signalih je bila oznaka plovila, registriranega na Hrvaškem, ostali so bili brez oznak.

V istem času so policisti med rtom Madona in rtom Savudrija opazili hrvaško ribiško plovilo, s katerega so ribiči v morje polagali ribiške mreže in jih označevali s podobnimi signali, kot so jih policisti našli pred tem.

Policisti so odpluli do hrvaškega ribiškega plovila ter njegovega lastnika opozorili zaradi izvajanja gospodarskega ribolova brez ustreznega dovoljenja, o tem pa so obvestili tudi ribiškega inšpektorja, so navedli na policijski upravi Koper.

O dogodku je poročala tudi hrvaška televizija HTV, ki je navedla, da so na kraj dogodka prišli tudi hrvaški policisti, vendar so slovenski policisti medtem prizorišče že zapustili.



Hrvaška televizija je dodala, da je slovenski policist vstopil na hrvaško ribiško ladjo in zahteval podatke od hrvaškega ribiča zaradi domnevnega ribolova v slovenskem morju. Večernji list pa je na svoji spletni strani poročal, da so slovenski policisti ribiča ustavili v hrvaškem morju.

Na HRT so spomnili, da se je pred kratkim podobno zgodilo tudi nekemu drugemu hrvaškem ribiču iz Savudrije, ki ga je slovensko sodišče pozvalo na narok, potem ko so ga ovadili slovenski policisti, kaznoval pa slovenski ribiški inšpektor.

Hrvaški ribiči trdijo, da sta omenjena dogodka povezana z arbitražnim sporazumom, in se jezijo, ker se v hrvaškem morju počutijo nezaščiteni.

Slovenski ribiči so sicer nedavno pred portoroško obalo ujeli kar okoli 15 ton rib, kar je prvi ulov cipljev po štirih letih in eden največjih sploh v slovenskem morju.