sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski hokejisti proti Avstriji za napredovanje v skupino A

Deli na:
Slovenski hokejisti proti Avstriji za napredovanje v skupino A

Foto: Reuters

Z današnjim zadnjim krogom hokejskega svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Južni Koreji bo padla odločitev tudi o tem, kateri reprezentanci bosta naslednje leto igrali v elitni skupini svetovnega hokeja. Možnosti imajo Avstrija, Japonska in Slovenija, uspešni pa bosta le dve od te trojice. Slovenija bo ob 9. uri igrala z Avstrijo.

Na lestvici ima pred zadnjim krogom Avstrija deset točk, Slovenija in Japonska pa po devet, vendar je slednja v prednosti, ker je dobila medsebojni dvoboj.

Za vse tri ekipe pred zadnjim krogom velja, da same odločajo o svoji usodi: tista, ki bo zmagala, bo napredovala. Prvo jutranjo tekmo bodo ob 5.30 igrali Japonci z Madžari. Če bodo zmagali, si bodo že zagotovili eno od prvih dveh mest in s tem prvo vrnitev med najboljših 16 na svetu po letu 2005. Ob porazu bodo morali upati na ugoden razplet druge tekme.

Ob 9. uri pa bo na sporedu za Slovence najpomembnejši dvoboj. V obračunu med Slovenijo in Avstrijo za Slovence šteje le zmaga (le v primeru, če bi Japonci izgubili, bi bila dovolj točka za neodločen izid po rednem delu). Če bodo zmagali Slovenci, dovolj bo tudi uspeh po podaljšku ali kazenskih strelih, bodo na lestvici ujeli ali prehiteli Avstrijo ter se vrnili med najboljše. Če bodo zmagali Avstrijci, bodo ostali na prvem mestu lestvice.



Slovenija ima v zadnjem času dobre izkušnje z Avstrijo, na olimpijskih igrah v Sočiju je zmagala s 4:0, na zadnji prijateljski tekmi na Dunaju pa s 3:2 po podaljšku.

Obstaja tudi teoretična možnost, da bodo imele vse ekipo po 11 točk (zmaga Japonske po podaljšku, zmaga Slovenije po podaljšku). V tem primeru bi nastal krog treh ekip, v katerem bi odločala merila, ki jih določa Mednarodna hokejska zveza.

Prvenstvo se bo nato končalo s tekmo med Južno Korejo in Ukrajino ob 12.30, ki pa ne odloča več o ničemer, saj so Korejci že izpadli iz te skupine.