Revija Reporter
Slovenija

Slovenski gasilci zgroženi: Na plakatih stranke SDS slika ruskega gasilca

Reporter

16. apr. 2020 12:42 Osveženo: 12:58 / 16. 4. 2020

Deli na:

Gasilec na plakatu ni slovenski gasilec, pač pa ruski.

Posnetek zaslona

Stranka SDS je med velikonočnimi prazniki presenetila s plakatno kampanjo, v okviru katere se zahvaljujejo vsem, ki ostajajo doma, ter tistim, ki se po službeni dolžnosti borijo proti virusu, med drugim tudi vojski, policiji, civilni zaščiti in gasilcem. A prav slednji so ob tem zgroženi, saj se je na plakatu znašla kupljena slika ruskega gasilca.

Slika gasilca, uporabljena na plakatu, je bila najverjetneje kupljena pri enem od spletnih ponudnikov t. i. stock fotografij, a po uniformi je hitro jasno, da ne gre za slovenskega gasilca, pač pa ruskega.

Na neljubo napako je na facebooku opozoril tudi Oskar Neuvirt, gasilec, znan tudi kot avtor knjižnega dela O gasilcih in gasilstvu malo drugače - anekdote, šale, uganke, kviz, poučne zgodbe, ki je leta 2005 izšlo v samozaložbi.

Neuvirt je zapisal: »Spoštovana SDS stranka. Upam da odstranite vaše plakate in se gasilcem opravičite. Na plakatih je ruski gasilec. Mi smo ponosni na svoje poslanstvo in na svojo uniformo. Ko nas potrebujete smo dobri za vse. Naredimo celo več od tega kar je v naši pristojnosti. Ostal sem brez besed. Denar za plakate pa raje namenite kakšni humanitarni organizaciji.«

Na sliko ruskega gasilca na plakatu stranke SDS je opozoril tudi Oskar Neuvirt.

Posnetek zaslona