Revija Reporter
Slovenija

Slovenska policija čez mejo v Avstrijo lovila tatu goriva: ustavili so ga šele pri avstrijskem Gradcu

STA
1 695

10. jan. 2022 13:03 Osveženo: 13:06 / 10. 1. 2022

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Bobo

Na bencinskem servisu v Pincah je voznik osebnega vozila v četrtek okoli 3. ure natočil gorivo in se odpeljal brez plačila. Pred policisti je pobegnil v Avstrijo, ob čemer se ni odzival na svetlobne in zvočne znake. Policisti so ga prijeli v bližini Gradca, kjer so ga predali avstrijskim policistom, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Patrulja Policijske uprave (PU) Maribor je na avtocesti zunaj naselja Pernica uporabila tudi sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, ki ga je voznik obvozil po skrajnem robu vozišča avtoceste, pot pa nadaljeval v smeri Avstrije.

O tem obvestili tudi avstrijske varnostne organe. Policisti PU Murska Sobota in PU Maribor so med vožnjo za pobeglim voznikom vstopili na avstrijsko ozemlje in izvajali čezmejno zasledovanje.

V petek so storilca avstrijski policisti na mejnem prehodu Šentilj v nadaljnji postopek predali policistom PU Murska Sobota. Zoper storilca bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine podali kazensko ovadbo.

Posedoval naj bi vozniško dovoljenje z veljavnim ukrepom prepovedi vožnje do februarja 2023. Podali so tudi obdolžilni predlog na sodišče za prekrške.

Po navedbah policije gre za 43-letnega državljana Ukrajine, ki ima urejeno prebivališče na Češkem.