elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

Slovenija

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi dali na čevelj: Sem le preveč razmišljala s svojo glavo?

Deli na:
Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi dali na čevelj: Sem le preveč razmišljala s svojo glavo?

Ana Petrič, Slovenka leta 2023 - Foto: Sašo Švigelj

Aktualna Slovenka leta Ana Petrič je zaslovela kot direktorica Centra starejših Notranje Gorice, kjer pa ji šefi ne bodo podaljšali sodelovanja. O tem je že pred tedni spregovorila za revijo Obrazi, za katero je dejala: »Informacija me je presenetila, ker nisem storila niti ene napake, to so mi tudi povedali.«

Kljub vsem premikom k boljši obravnavi starejših, izboljšavam, nagradam, pohvalam so se odločili, da nisem več ustrezna zanje, pravi Petričeva, ki se je čudila odločitvi nadrejenih.

»Ob tako hudem kadrovskem pomanjkanju na področju socialnega varstva se odločijo ne podaljšati mandata nekomu, ki zna delati tako rekoč vse in mu ni nič težko, temveč se vedno odzove in pomaga. Nekomu, ki je šel in bi šel ob pomanjkanju negovalk celo zamenjat plenico. Bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi nesmiselno.«

Vedno bom na strani »malih« ljudi

»Mogoče sem le preveč razmišljala s svojo glavo in bila slaba marioneta, vendar bom vedno 'socialka', na strani 'malih' ljudi, pomagala in z zgledom kazala rešitve,« je povedala za Obraze.

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala družina ene najbogatejših Slovenk

»Težko mi je predvsem zaradi stanovalcev, sodelavcev, za katere vem, da so počeli vse, da bi ostala z njimi in bi si uprava premislila, vendar si tudi sama ne želim biti nekje, kjer ne bom cenjena in spoštovana. Želim, da je moj odhod miren in da vse teče, kot mora. Brez vznemirjanja stanovalcev,« je še dejala v intervjuju za revijo.

Center starejših Notranje Gorice je sicer v lasti družbe DEOS, za katero stoji družina ene najbogatejših Slovenk Alenke Žnidaršič Kranjc. Njena otroka Miha Kranjc in Tinkara Godec sta tudi direktorja družbe DEOS.