cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenija ostaja socialistična

Deli na:
Slovenija ostaja socialistična

Foto: Primož Lavre

Socialistična blaznost je pretekli četrtek dosegla vrhunec. Ob partizanski ikonografiji, ki smo ji bili priča v zadnjih dveh tednih, sta premier Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor jasno sporočila: Slovenija ostaja država s centralnoplanskim gospodarstvom. Klasifikacija kapitalskih deležev države na 24 strateških, 21 pomembnih in 46 portfeljskih naložb pomeni natančno to.

Enačbe, da je kapital enako fašizmu, da so zasebni lastniki fašisti in da je kapitalizem ekonomija zla, je vlada malodane uzakonila s strategijo upravljanja kapitalskih naložb. Da je tako, pritrjuje neodzivnost opozicijske Združene levice, zastavonoše državnega lastništva, ki je zdaj očitno zadovoljna, Stranka modernega centra (SMC) pa je očitno izpolnila pričakovanja svojih botrov in stricev. Po svoje je to Cerar že napovedal na zajtrku z uredniki, češ da bo njegova vlada preprečila plenjenje slovenskega bogastva, ki naj bi ga uprizarjale tuje finančne korporacije. Enako je s Socialnimi demokrati in Desusom, čeprav Karl Erjavec malo benti, zakaj je Zavarovalnica Triglav samo začasno strateška naložba.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike več o strateški pomembnosti zavarovanj; o metanju peska v oči za tujo in domačo javnost; o novih davkih; zakaj v Sloveniji ostajamo socialistični; kaj se obeta NLB; o privatizacijski prihodnosti Telekoma.