Revija Reporter
Slovenija

Sledi korakov: skok v Naš hram (VIDEO)

Igor Gošte

9. jan. 2019 10:28 Osveženo: 10:37 / 09. 1. 2019

Deli na:

Branko Baš

Igor Gošte

Tokratno oddajo Sledi korakov smo še zadnjič posneli v posebni sobi Restavracije in picerije Naš hram Kisovec. Sobo so v zadnjem desetletju uporabljali za pogostitev manjše skupine gostov, ki so si želeli malce zasebnosti, pred tem pa več desetletji za potrebe sestankov upravnega odbora Smučarskega kluba Zagorje, ki je tudi lastnik smučarske kočo.

Zdaj je in delno še bo ta nekdanja sejna soba tako kot celotna stavba dobila novo podobo in vsebino. Brane Psarn, najemnik smučarske koče, ki stoji poleg skakalnic, kjer so se kalili Primož Roglič, Katja Požun, Andraž Pograjc, Dejan Judež, Miran Zupančič, Ernest Prišlič in mnogi drugi še danes odlični športniki, je v uvodu oddaje opisal svojo poklicno pot povezano z gostinstvom.

Franc Drnovšek

Igor Gošte

V nadaljevanju je povedal, kako je potekala prenova, kaj so s tem pridobili gostje in predstavil še svoj pogled na gostinsko dejavnost. Pred našo kamero smo povabili tudi Franca Drnovška, ki je leta 1952 sodeloval pri postavitvi prve smučarske koče na tem mestu in tudi pri prenovi le-te, kjer so bila nameščena tudi njegova lesena okna, ki so služila namenu vse do te zadnje prenove.

Ob koncu oddaje je o povezanosti gostišča s skakalnim klubom spregovoril še trener kisovških skakalcev Branko Baš.