Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

Slovenija

"Slava Rusiji" za pet let v zapor? Prekmurec grozil z napadom na šoli in sprožil paniko

Deli na:
"Slava Rusiji" za pet let v zapor? Prekmurec grozil z napadom na šoli in sprožil paniko

Foto: Sašo Švigelj

Ljubljanski kriminalisti so ta teden v zvezi z zapisom na enem od spletnih portalov na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 36-letnika. Zapis z grožnjo z nasiljem je bil objavljen aprila in povzročil preplah na marsikateri šoli. Policija je v hišni preiskavi zasegla več elektronskih naprav in ostrih nabojev.

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Martin Rupnik je v izjavi za medije pojasnil, da so na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali ovadbo zaradi zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost po 309. členu kazenskega zakonika, za katerega je zagrožena kazen zapora do petih let. "Neznana oseba je lažno sporočila, da grozi nevarnost, in tako povzročila, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe," je dejal Rupnik. S tem je osumljeni povzročil večjo premoženjsko škodo, to je okoli 70.000 evrov.

Ljubljanski kriminalisti so preiskovalna dejanja zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov opravili v sodelovanju s kriminalisti na območju PU Murska Sobota.

Rupnik je napovedal, da bo zoper 36-letnega osumljenca stekel tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o orožju. Osumljeni je v preteklosti že bil obravnavan zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Na enem od slovenskih javno dostopnih medijev se je na začetku aprila, po streljanju na eni od finskih osnovnih šol, pojavil komentar z grožnjo o podobnem dogodku v Sloveniji. Na policiji so takrat poudarjali, da je dogodek malo verjeten, hkrati pa so slovenske šole pozvali k povečanju samozaščitnega ravnanja in pozornosti.