pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivni krediti NLB za Bohoričevo Savo

Deli na:
Skrivni krediti NLB za Bohoričevo Savo

Foto: Bobo

50 milijonov evrov kredita za podjetje z enim samim zaposlenim. Razkrivamo vlogo bivšega bankirja Mateja Narata pri spornih kreditih Nove ljubljanske banke.

50 milijonov evrov kredita za podjetje z enim samim zaposlenim. Kako je to mogoče? Nemogoče, a vendar. V NLB naj bi storili nekaj takega, čeprav to zanikajo. In podjetje, ki naj bi bilo deležno te velike usluge, naj bi bilo PSL storitve, ki je 12. junija vložilo vlogo za stečaj. Lastniška struktura je sicer nejasna, niti pa vodijo v Savo, d. d., in k njenemu nekdanjemu šefu Janezu Bohoriču. Zanimiva je pri tem tudi vloga sedanjega predsednika uprave Save, Mateja Narata.

Ob vse hujših razmerah je bilo podjetje PSL storitve prisiljeno v postopek stečaja. Kako in kdaj bo ta postopek stekel, pa še ni povsem jasno, čeprav se sodišče s tem ukvarja že skoraj ves  mesec. Jureta Hartmana, zadnjega direktorja v PSL storitvah, so po neuradnih informacijah namestile banke upnice v trenutku, ko je bilo jasno, da rešitve ni več. Hartman je namreč človek iz Probanke, ki je med pomembnimi upnicami.

Bank upnic je v tej zgodbi kar veliko (poleg NLB naj bi to bile še Probanka, Hypo banka, Banka Koper in druge). Iz letnega poročila PSL storitev za leto 2011 izhaja, da je dolgov do bank za 42 milijonov evrov (toliko je kratkoročnih finančnih obveznosti). Najverjetneje pa je ta številka nekoliko podcenjena. Iz več zanesljivih virov smo prejeli informacijo, da naj bi ena sama banka, NLB, temu podjetju odobrilo 50 milijonov visok kredit, to pa vodstvo zanika. Skupna vrednost vseh posojil bi tako bila precej višja.

V TISKANI IZDAJI VEČ O VERIGI PODJETIJ IN POŠTNIH PREDALOV, KI PRIPELJEJO DO PODJETJA Z ENIM ZAPOSLENIM IN 50 MILIJONSKEGA KREDITA; O ZVEZAH PREDSEDNIKA UPRAVE SAVE MATEJA NARATA V NLB; O PARKIRIŠČU LASTNIŠKIH DELEŽEV SAVE.