Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivalnice državnega sekretarja Metoda Dragonje: ali je izstopil iz SAB ali skriva svoje članstvo?

Deli na:
Skrivalnice državnega sekretarja Metoda Dragonje: ali je izstopil iz SAB ali skriva svoje članstvo?

Metod Dragonja na kongresu Zavezništva Alenke Bratušek maja 2016 - Foto: Bobo

Državni sekretar Metod Dragonja nam ne želi odgovoriti na vprašanje, ali je še vedno član Stranke Alenke Bratušek in kakšno funkcijo ima v njej.

Po odgovor nas je preko tiskovne predstavnice ministrstva poslal nazaj na stranko, kjer nam že prej niso hoteli odgovoriti na to vprašanje, češ da je »članstvo v stranki običajno zasebna zadeva, dokler se posameznik ne odloči drugače«.

Seveda se lahko ob tem vprašamo, ali je članstvo v Stranki Alenke Bratušek nekaj sramotnega ali pa je nevarno iz te stranke izstopiti. Dejstvo je, da SAB na svoji strani Dragonje ni navedla med svojimi funkcionarji v vladi.

Poleg predsednice in ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek so navedeni še ministra za razvoj in kohezijo oziroma za Slovence po svetu Iztok Purič in Peter Česnik ter državni sekretarki Nevenka Ribič (za razvoj in kohezijo) in Olga Belec (za Slovence po svetu).

Dragonja je bil še nedavno član izvršilnega odbora SAB, v vladi Alenke Bratušek pa je bil minister za gospodarstvo. V prejšnjem mandatu je bil državni sekretar na ministrstvu za finance, nato pa prvi mož družbe 2TDK, ki gradi drugi tir.

V novi vladi se je vrnil za državnega sekretarja na ministrstvu za finance (tega vodi Andrej Bertoncelj iz kvote LMŠ), medtem ko je Bratuškova na vrh 2TDK imenovala Dušana Zorka, nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško, ki ga je v prejšnjem mandatu vodja poslancev SD Matjaž Han neuspešno ponujal v upravo SDH.

Poraja se torej vprašanje, ali se je Dragonja razšel z Bratuškovo in izstopil iz stranke ali pa pri ministru Bertonclju opravlja vlogo njenega krta oziroma agenta.

VEČ V ČLANKU STRICI IZ OMREŽJA ALENKE BRATUŠEK V TISKANI ŠTEVILKI REVIJE REPORTER IN TRAFIKI24