severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Škrinjarjeva prepričana, da je porušeno zaupanje v delo mestne uprave MOL

Deli na:
Škrinjarjeva prepričana, da je porušeno zaupanje v delo mestne uprave MOL

Foto: Bobo

Ljubljanski mestni svet je maja dal pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico vrtca Zelena Jama Lučki Babuder kljub temu, "da je v predkazenskem postopku in obtožena, da je zapravila 300.000 evrov javnih sredstev in ogoljufala vrtec", opozarja mestna svetnica SDS Mojca Škrinjar. Prepričana je, da je porušeno zaupanje v delo mestne uprave.

Mestni svet Mestne občine Ljubljana (MOL) je namreč na seji 31. maja dal Babuderjevi pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico vrtca Zelena Jama, je razvidno iz sprejetih sklepov, objavljenih na spletni strani MOL. Predhodno sta h kandidaturi dala pozitivno mnenje že župan Zoran Janković in oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje.

Na MOL so sicer v petek potrdili, da so na podlagi zaključkov revizije proti nekdanji ravnateljici vrtca aprila podali kazensko ovadbo na okrožno tožilstvo, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Škrinjarjeva v sporočilu za javnost pojasnjuje, da verjame v usposobljenost in dobronamernost vzgojiteljev, učiteljev, ravnateljev in vseh, ki se ukvarjajo z otroki, verjame v strokovnost županove uprave, zato vedno glasuje za pozitivno mnenje za vse predložene kandidate. Po tem dogodku bo to po njenih besedah veliko težje, ker je porušeno zaupanje v mestno upravo.

Odgovorni morajo skrbeti za kakovost in zakonitost v vrtcih in šolah, je poudarila in pojasnila, da se počuti ogoljufano in užaljeno, ker mestnih svetnic in svetnikov pristojne službe županove uprave niso opozorile na problem.

Po mnenju Škrinjarjeve bi morale službe z dnevnega reda umakniti predlog o mnenju, ki ga mestni svet daje o kandidatih za ravnatelje. Opozoriti bi tudi morale svet vrtca, ki bi v postopku imenovanja pregledal vsa dejstva, mu ponuditi strokovno pomoč ter izvesti izredni nadzor nad delom ravnateljice s pomočjo raznih inšpekcij in notranjo revizijo, je prepričana mestna svetnica.

Ob tem Škrinjarjeva predlaga izredno sejo mestnega odbora za predšolsko vzgojo in izobraževanje, na kateri bi razpravljali o kakovosti dela v vrtcih. Seja je po njenem mnenju urgentna, "saj so nepravilnosti ravnateljice v vrtcu Zelena jama presegle vsako mejo".