markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo vlado! Dobaviteljski par Zabret-Frantar je med največjimi zaslužkarji javnega zdravstva

Deli na:
Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo vlado! Dobaviteljski par Zabret-Frantar je med največjimi zaslužkarji javnega zdravstva

Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret - Foto: arhiv Reporterja in Leo Caharija

Razvpita dobavitelja javnega zdravstva Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret sta si z mastnimi zaslužki zlahka zgradila graščino.

Glavnino poslov z javnim zdravstvom dvojec Zabret-Frantar ustvarita preko podjetja Medicoengineering, ki je v zadnjih dvajsetih letih prejelo za 80 milijonov evrov plačil iz javnega sektorja. Podjetje ni zgolj dobavitelj medicinskega materiala, pač pa sodeluje tudi pri gradbenih projektih v zdravstvu, za katere dobavlja še potrebno opremo.

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 kvadratih: luksuzna vila razvpitih dobaviteljev javnega zdravstva

Največ – 27,5 milijona evrov je Medicoengineering, ki se je pred dvema desetletjema v času razvpite afere operacijske mize še imenoval Aico-Med, prejel od ministrstva za zdravje, z 20,6 milijona evrov sledi urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu (večina sklenjenih poslov je iz časov, ko je urad vodil lani razrešeni Aleš Šabeder, ki se je zaradi očitkov o korupciji ravno pri teh gradbenih projektih znašel v policijski preiskavi), na tretjem mestu z 11,1 milijona evri pa je ljubljanski UKC. Na seznamu sledijo še druge bolnišnice in zdravstveni domovi po Sloveniji.

Za lansko leto Medicoengineering še ni objavil bilance, v letu 2022 pa so ob 13,3 milijona evrov prihodkov dosegli 806 tisočakov čistega dobička. Tudi pod vlado Roberta Goloba jim posli cvetijo veselo naprej. Leto 2023 je bilo rekordno, imajo dobrih 18 milijonov evrov prilivov iz javnega sektorja, kaže aplikacija Erar. Od nastopa Golobove vlade do danes pa že skoraj 28 milijonov evrov.

Med večjimi posli je tudi požarna sanacija Onkološkega inštituta, vrednost investicije, pri kateri mrgoli nepravilnosti, o čemer smo v Reporterju že pisali, pa znaša 3,76 milijona evrov z DDV.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24