nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škof Filo ob veliki noči: Bog je vedno zmagovalec v vseh bitkah trpečega človeka

Deli na:
Škof Filo ob veliki noči: Bog je vedno zmagovalec v vseh bitkah trpečega človeka

Foto: Bobo

Velikonočni prazniki so prazniki življenja, vere, veselja in predvsem trdnega upanja, je evangeličanski škof Geza Filo poudaril v velikonočnem voščilu, ki ga je predstavil včeraj v Ljubljani.

"Kristjani namreč verujemo, da je Jezus Kristus, naš učitelj in odrešenik, umrl za nas in za naše grehe, premagal smrt in vstal od mrtvih. To pa zato, da bi premagal vse razdiralne zle sile, ki od začetka človeštva skušajo prodreti v naša srca in zavladati v zgodovini sveta," je dejal Filo.

"Na veliki petek se morda sprašujemo, zakaj Bog dopušča smrt, trpljenje in vsa ponižanja," je nadaljeval. "Odgovor na to vprašanje najdemo na velikonočno jutro, ko je Jezus pokazal, da je Bog vedno zmagovalec v vseh bitkah trpečega človeka. On ima vedno zadnjo besedo, ki je zmaga življenja nad smrtjo, zmaga ljubezni nad hudobijo, resnice nad lažjo, duha nad materijo," je izpostavil.

"To je tudi naša velikonočna vera, ki temelji na Jezusovih besedah: 'Ne bojte se, jaz sem svet premagal. Jaz sem vstajenje in življenje,'" je dejal.



"Naša vera pa se mora pokazati dejavno v našem življenju, v služenju bližnjim in vračanju upanja trpečim in preizkušanim, da bo tudi njim življenje uspelo," je pozval.

Vsem, posebej bolnim in ostarelim, ki so v kakršni koli duhovni ali materialni stiski in ki morda zaradi ugašanja življenjskih moči izgubljajo voljo do življenja, je zaželel blagoslovljene velikonočne praznike in poživitev vere v upanja polno življenje.

Večji del kristjanov bo v prihodnjih dneh obhajal svoj največji in najpomembnejši praznik - veliko noč, s katerim se spominjajo Kristusove smrti in vstajenja od mrtvih. Za evangeličane je v velikonočnem času najbolj pomemben veliki petek, seveda v povezavi z velikonočno nedeljo, toda brez trpljenja in smrti ne bi bilo vstajenja, je povedal Filo.