Revija Reporter
Slovenija

Širše vodstvo RTV Slovenija za davkoplačevalski denar dva dni »ustvarjalno razmišljalo« na Rogli!

Nenad Glücks

8. sep. 2017 14:21 Osveženo: 14:27 / 08. 9. 2017

Deli na:

Igor Kadunc in Ljerka Bizilj

Bobo

Širše vodstvo RTV Slovenija se je za dva dni odpravilo na Roglo, da bi lahko »ustvarjalno razmišljali« o vodenju zavoda

»Včasih se je potrebno res odmakniti od tekočih dnevnih problemov, da se lahko ustvarjalno razmišlja«. Ne, to ni slogan kakšne turistične agencije, pač pa obrazložitev z RTV Slovenija na vprašanje Reporterja, zakaj so sredi tega tedna delovni sestanek o porabi denarja na tem zavodu v letu 2018 organizirali kar na Rogli- turistično rekreacijskem središču na Pohorju. Sestanek je trajal kar dva dni, za dvodnevno bivanje na Rogli pa so se odločili, ker takšnega delovnega srečanja »v Ljubljani zagotovo ne bi uspeli izpeljati«!? Zakaj ne?

Pravijo, da so se na dvodnevno srečanje dobro pripravili, Roglo pa so izbrali, ker so dobili ugodne izvensezonske cene. Natančen znesek porabe pričakujemo v nekaj dneh, poleg ožjega vodstva RTV Slovenija (generalni direktor Igor Kadunc, direktorica TVS Ljerka Bizilj, direktor Radia Slovenija Miha Lampreht, pomočniki generalnega direktorja), so bili tam tudi vodje regionalnih centrov, uredništev oziroma služb ter producenti.

»Ko gre za pomembne zadeve, ki jih je potrebno koordinirati v najkrajšem možnem času med enotami, takrat običajno v vseh organizacijah organizirajo srečanja izven običajnega delovnega okolja«, razlagajo na RTV. Pred njimi sta namreč dve nalogi- priprava izhodišč celotnega programsko produkcijskega načrta ter finančnega načrta javnega zavoda za leto 2018. »Ta bo še posebej težak, ker smo soočeni z dodatnimi stroški ob zmanjšanih prihodkih«.

Ja seveda so soočeni z dodatnimi stroški, če pa žurajo na Rogli, so nam povedali naši ogorčeni viri z RTV. Novinarjem žugajo, da morajo paziti na vsak evro, vodstvo s Kaduncem na čelu pa si lahko to privošči. V stavbi RTV imajo veliko sejno sobo, kjer se med drugim sestaja programski svet in bi jo lahko seveda uporabili tudi za ta sestanek, prihranili bi stroške za nočitve (razen za tiste bolj oddaljene), potne stroške… Toda, po besedah naših virov je tovrstno srečevanje v turističnih središčih zgolj nadaljevanje dosedanje prakse.

Ampak, da ne boste mislili, da so se trudili zgolj na sestankih. »Ob tem smo opravili vrsto medsebojnih pogovorov tudi v odmorih in po večerji.«