miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Slovenija

Širca odgovarja Možini

Deli na:

Intervju programskega direktorja TV Slovenija Jožeta Možine za Reporter odmeva tudi v Delu, kjer se je na njegove izjave odzvala tudi ministrica za kulturo Majda Širca.

Intervju programskega direktorja TV Slovenija Jožeta Možine za Reporter odmeva tudi v Delu, kjer se je na njegove izjave odzvala tudi ministrica za kulturo Majda Širca.

Možina je med drugim komentiral tudi osnutek sprememb zakona o RTV,
ki predvideva, da bi dve tretjini članov programskega sveta imenoval predsednik države. Prepričan je, da gre za poskus uvajanja standardov BBC z napačnega konca. »Predsednik republike vendarle ni monarh, kot je britanska kraljica, pa še tam o večini odloča vlada, kraljica je vpletena zgolj simbolno,« je dejal Možina v intervjuju za Reporter. Majda Širca pa mu v Delu odgovarja: »Ker na način in potek priprave predloga sprememb opozarjamo od vsega začetka, je vsaj nevljudno, če ne nekulturno in nestrpno, polemizirati vnaprej o rešitvah, ki jih že po prvi razpravi v ekspertni skupini v predlogu sploh ne bo.«


Ministrica za kulturo je še dejala, da se s problematiko RTV kot ministrica
ukvarja od prvega dne mandata: »Javno in argumentirano sem opozarjala na nedoslednosti poslovanja RTVS.« Posebno pozornost je temu zavodu namenjala tudi zaradi očitkov, ki so jih izrekli v nacionalnem svetu za kulturo in nekateri člani programskega sveta o vse slabšem stanju javnega zavoda. Izjavila je še, da je sprejela tako rekoč vse pobude za srečanja, ki so prihajale iz RTV-hiše. »Sem zares ministrica, ki je pripravljena na dialog, pripravljena poslušati različne ljudi, poslušati argumente in o težavah
razpravljati, zato ker sem prepričana, da več ljudi več ve. Zato sprememba
zakona o RTV ne nastaja v glavi enega, temveč se o tem pogovarjamo v skupini, ki jo sestavljajo ljudje, ki se na to tematiko zares spoznajo,« je za Delo še dejala Majda Širca.

Loading...