severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Slovenija

Širca odgovarja Možini

Deli na:

Intervju programskega direktorja TV Slovenija Jožeta Možine za Reporter odmeva tudi v Delu, kjer se je na njegove izjave odzvala tudi ministrica za kulturo Majda Širca.

Intervju programskega direktorja TV Slovenija Jožeta Možine za Reporter odmeva tudi v Delu, kjer se je na njegove izjave odzvala tudi ministrica za kulturo Majda Širca.

Možina je med drugim komentiral tudi osnutek sprememb zakona o RTV,
ki predvideva, da bi dve tretjini članov programskega sveta imenoval predsednik države. Prepričan je, da gre za poskus uvajanja standardov BBC z napačnega konca. »Predsednik republike vendarle ni monarh, kot je britanska kraljica, pa še tam o večini odloča vlada, kraljica je vpletena zgolj simbolno,« je dejal Možina v intervjuju za Reporter. Majda Širca pa mu v Delu odgovarja: »Ker na način in potek priprave predloga sprememb opozarjamo od vsega začetka, je vsaj nevljudno, če ne nekulturno in nestrpno, polemizirati vnaprej o rešitvah, ki jih že po prvi razpravi v ekspertni skupini v predlogu sploh ne bo.«


Ministrica za kulturo je še dejala, da se s problematiko RTV kot ministrica
ukvarja od prvega dne mandata: »Javno in argumentirano sem opozarjala na nedoslednosti poslovanja RTVS.« Posebno pozornost je temu zavodu namenjala tudi zaradi očitkov, ki so jih izrekli v nacionalnem svetu za kulturo in nekateri člani programskega sveta o vse slabšem stanju javnega zavoda. Izjavila je še, da je sprejela tako rekoč vse pobude za srečanja, ki so prihajale iz RTV-hiše. »Sem zares ministrica, ki je pripravljena na dialog, pripravljena poslušati različne ljudi, poslušati argumente in o težavah
razpravljati, zato ker sem prepričana, da več ljudi več ve. Zato sprememba
zakona o RTV ne nastaja v glavi enega, temveč se o tem pogovarjamo v skupini, ki jo sestavljajo ljudje, ki se na to tematiko zares spoznajo,« je za Delo še dejala Majda Širca.

loading...
Loading...