Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Simonovič objavil fotografijo diplome, za katero je TV Slovenija poročala, da je ponarejena

Deli na:
Simonovič objavil fotografijo diplome, za katero je TV Slovenija poročala, da je ponarejena

Branko Simonovič - Foto: Bobo

Poslanec DeSUS Branko Simonovič odločno zavrača navedbe TV Slovenija o vprašljivosti njegove izobrazbe. Kot je v četrtek poročala televizija, na spletni strani DZ piše, da ima diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, a tam zatrjujejo, da pri njih ni diplomiral. Simonovič pa trdi, da razpolaga z diplomo. STA je poslal fotografijo dokumenta.

Simonovič zavrača očitke in trdi, da ima omenjeno izobrazbo, kar sledi tudi iz fotografiranega dokumenta, ki ga je poslal STA. Opozoril je sicer, da na fotografiranem dokumentu ni dobro viden vodni žig. Kot je povedal, pa doma pregleduje še zaboje papirjev, kjer pričakuje, da sta shranjena tudi indeks in celotna diplomska naloga.

Simonovič je STA poslal fotografijo diplome:

Foto: STA

"Kar se v politiki dogaja zadnje čase, presega vse meje norosti. Kot poslanec sem moral izgubiti cel dan za brskanje po papirjih iz 70. let," je bil v izjavi za STA oster Simonovič.

Spletni portal DZ navaja, da je Simonovič diplomiral leta 1978 na višješolski program takratne Fakultete za zunanjo trgovino Univerze v Zagrebu. Na Ekonomski fakulteti v Zagrebu so na poizvedovanje TV Slovenija odgovorili, da je bil Simonovič res vpisan na omenjeno fakulteto, da je opravil 22 izpitov, zadnjega leta 1978, a da na njej ni diplomiral.

Višješolska diploma pa je bila pogoj za nadaljevanje izobrazbene poti Simonoviča v 3. letniku visokošolskega programa ekonomije na mariborski univerzi. Simonovič je tudi za TV Slovenija zatrdil, da je ob vpisu izpolnjeval vse pogoje za vpis. Ni pa se spomnil, ali je predložil diplomo ali samo potrdilo o višješolski izobrazbi.