Revija Reporter
Slovenija

Po črni gradnji še ponarejena diploma podpredsednika DZ Simonoviča?

M. M.
17 2.976

19. mar. 2021 6:00

Deli na:

Poslanec DeSUS-a Branko Simonovič

Bobo

Ali je poslanec DeSUS Branko Simonovič mariborski univerzi predložil ponarejeno potrdilo o diplomi z zagrebške Fakultete za zunanjo trgovino, sprašuje TV Slovenija.

Na spletni strani državnega zbora je navedeno, da je Simonovič leta 1978 diplomiral na zagrebški fakulteti za zunanjo trgovino. S to diplomo se je kasneje lahko vpisal še na visokošolski študij ekonomije v Mariboru, izpostavlja TV Slovenija.

"Gospod Branko Simonovič je bil vpisan na Fakulteto za zunanjo trgovino v Zagrebu, a na njej ni diplomiral," je Ekonomska fakulteta v Zagrebu (tako se šola imenuje danes) odgovorila TV Slovenija.

Z diplomo iz Zagreba se je Simonovič leta 1985 lahko vpisal neposredno v tretji letnik visokošolskega programa ekonomije na Univerzi v Mariboru.

Za TV Slovenija je poslanec zatrdil, da ima vse potrebne dokumente, ki dokazujejo, da je res diplomiral, in da jih bo čez nekaj dni, ko naj bi imel več časa, tudi predložil.

Simonovič se je sicer lani znašel še v aferi zaradi črne gradnje. Na kmetijskem zemljišču v Semedeli pri Kopru je namreč prvotno kmečko lopo povečal in jo predelal v stanovanjski objekt, ki ga je koprska upravna enota označila za črno gradnjo.