gerhard karner Svet24.si

Če prosilci za azil ne bodo delali, jim bodo ...

Virgin Australia Svet24.si

Potnik gol tekal po letalu, odrinil stevardeso in ...

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

koscek erika Reporter.si

Erika Žnidaršič se razburja, ko preverjamo ...

lively dallas Ekipa24.si

Uh, kako grdo je trčil z glavo v koleno! Mlada ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

pogacar urska Ekipa24.si

To je velika ljubezen! Kaj je zaradi Pogačarja ...

Slovenija

Simona Vodopivec: Damjana Golavšek in Alenka Godec sta moji dušni sestri

Deli na:
Simona Vodopivec: Damjana Golavšek in Alenka Godec sta moji dušni sestri

Simona Vodopivec Franko - Foto: Simon Pelko

V Vip petku na Veseljaku je bila gostja Simona Vodopivec, glasbenica, ki ji leta nikakor ne pridejo do živega. Še vedno je videti kot mladenka. Gostila sta jo Darja Gajšek in njen novi sovoditelj Matej Barbo. V urici klepeta je Simona povedala marsikaj.

Najlepše ji je, če dan začne z zajtrkom in klepetom s soprogom in s kavo, ki se ji noče in ne more odpovedati.

Prvič je stala na odru stara 8 let, pela je na pustnem plesu, pogumna, ker je bila zamaskirana. Od takrat ni minila nobena šolska proslava, na kateri ne bi pela ali plesala.

Kot srednješolka je pela v skupini Ultimat, najbrž se spomnite pesmi Moški čaj, tam jo je opazil Tone Fornezzi Tof in jo povabil v Moped šov. Tam je ostala 15 let. Pred kratkim mu je za 90 rojstni dan zapela prvo pesem, ki jo je napisal zanjo in bil je zelo ganjen.

Foto: Simon Pelko - Z Darjo in Matejem so odprli marsikatero zanimivo temo. Urica je hitro minila.

Simona je pela tudi v narodno zabavnem ansamblu Gorenjci. Prav zanimivo si je bilo ogledati posnetek pesmi Anuška. Pela je tudi v Alpskem kvintetu in bila šokirana, ko je prvič nastopala z njimi na Dunaju, pred 5000 ljudmi. »Energija je bila podobna beatlomaniji, vsi so stali in ploskali ob prvi polki«, se spominja Simona. S člani ansambla prijateljuje še danes.

Kje sta se spoznala z možem, nekdanjim alpskim smučarjem Juretom Frankom? Na belih koncertih, ki jih je organiziral Tof. »Zares, s kemijo, pa sva se srečala na Japonskem, se zaljubila in ostala skupaj. Poročena sva 24 let, na 4 leta podlage. Biti poročen z njim je lepo, nikoli dolgčas. Pri njem nobene stvari ne moreš vzeti z levo roko, tudi zakona ne. Srečala sva se dovolj zrela, da sva vedela, da je odnos potrebno gradit.«

V izjavi, ki so jo zavrteli na Veseljaku, je tudi Jure potrdil, da sta srečno poročena. Pohvalil jo je tudi kot mamo njunih dveh otrok.

Zaradi provokativnih besedil v skupini Ultimat so jo skoraj vrgli iz šole. Z njo je prepotovala vso Jugoslavijo. »To so bili drugačni časi«, je z nostalgijo povedala Simona.

Simona je spregovorila tudi o prijateljicah Damjani Golavšek in Alenki Godec, s katerima tvori skupino Dinamitke, in s katerima so dušne sestre. Skupaj nastopajo tudi v muzikalih. Imajo se resnično in iskreno rade in vesela je, da ju ima v življenju.

Foto: Simon Pelko - Simona Vodopivec Franko