sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Simobil se hvali z "zgodovinskim uspehom": prva zmaga na razpisu za ponudnika mobilne telefonije javne uprave

Deli na:
Simobil se hvali z "zgodovinskim uspehom": prva zmaga na razpisu za ponudnika mobilne telefonije javne uprave

Foto: Bobo

Ministrstvo za javno upravo je včeraj odločilo, da bo družba Simobil ponudnik storitev mobilne telefonije za javno upravo. Za Simobil, ki je oddal najugodnejšo ponudbo, je to zgodovinski uspeh, saj je bil prvič uspešen na tem razpisu, so sporočili iz družbe. Rok za pritožbe na odločitev ministrstva je osem dni.

"Letošnja jesen je za nas zelo uspešna in polna mejnikov, saj smo v septembru dobili že 700.000. uporabnika in samo v letošnjem letu pridobili 10-krat več uporabnikov kot v celotnem lanskem letu," je novico pospremil predsednik uprave Simobil in Vim mobile Dejan Turk.

Prve uporabnike javne uprave bo Simobil v svoje omrežje začel vklapljati predvidoma decembra. Ob tem razmišlja o pripravi posebnih mobilnih in konvergenčnih ugodnosti za družinske člane zaposlenih v javni upravi, so še sporočili.

Javno naročilo, za katerega so se poleg Simobila potegovali še Telekom Slovenije, Tušmobil in Debitel, je bilo sestavljeno iz dveh sklopov. Prvi se nanaša na storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov, drugi sklop pa na storitve prenosa podatkov z uporabo omrežja mobilnega operaterja in nakup opreme za prenos podatkov.

Prvega sedaj izvaja Telekom Slovenije, drugega pa Simobil. Pogodbi z obema potečeta v začetku decembra. Sedaj bosta družbi vlogi obrnili. Telekom je namreč oddali najugodnejšo ponudbo za drugi sklop.

Ministrstvo za javno upravo z omenjenim skupnim naročilom išče ponudnike storitev mobilne telefonije in prenosa podatkov za skupaj 205 naročnikov. Uporabniki so predvsem ministrstva, organi v sestavi, upravne enote, pravosodni organi in občine.