pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred sodiščem vprašanje brez odgovora: »Masleša povej koliko časa še?«

Deli na:
Pred sodiščem vprašanje brez odgovora: »Masleša povej koliko časa še?«

Tudi včeraj so pred vrhovnim sodišščem gorele sveče v opomin na kršitev človekovih pravic Janezu Janši, množica pa je vzklikala: "Masleša povej koliko časa še?" Sveče bodo v Odboru 2014 prižigali tudi danes ob 17h.

Jure Ferjan je vprašal: "Danes mineva 35. dan odkar je Odbor 2014 pričel z uresničevanjem svojega poslanstva. Vsak dan nas je veliko in prav je tako!"

"Glasno bomo opozarjali na nepravilnosti, danes, jutri in vse dni. Dokler SLO ne bo pravna država za vse!" je odločen Ferjan.

"Janša je edini politik v državi, ki je dobil toliko podpore svetovne in demokratične javnosti!"  opozarja Milan Zver. "V Evropi so zaznali, da se v Sloveniji kršijo fundamentalne človekove pravice. V Sloveniji moramo dvigniti politično kulturo!"

Slovenija je postala problem v EU, pravi Zver, ki si zato želi, da si čimprej opomoremo in stopimo na pot po kateri smo stopali v letih 2004-2008

"Bomo dovolili, da se v SLO v 21. stoletju uveljavijo načela vojaških sodišč iz 19. stoletja?" je vprašal Anže Logar. "Naloga vsakega izmed nas je, da naredi vse kar je v njegovi moči, da bo Slovenija končno postala pravna in demokratična država."

"Na Roško smo hodili tudi zato, ker smo želeli pravno in pravično državo," se je spominjal Božo Predalič. "Danes moramo sprožiti proces dokončne osamosvojitve naše države, kjer bodo spoštovane človekove pravice."

Vabilo odbora:

Spoštovani, 

danes mineva že 36. dan od kar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zavlačevanje predsednika Vrhovnega sodišča je preseglo vse razumne meje, zato ga ponovno pozivamo, da takoj zagotovi odločanje o prekinitvi prestajanja krivične in nepoštene kazni vodje opozicije Janeza Janše. 
 
Vse, ki vam ni vseeno vabimo in pozivamo, da se nam danes ob 17.00 pridružite v čim večjem številu, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali svečke, luči upanja, svobode in pravice. Med drugim bodo z nami: Boris Tomažič, Romana Tomc, dr. Boštjan M. Turk, dr. Vinko Gorenak in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 25. 7. 2014

Aktivnosti Odbora 2014 je mogoče spremljati na spletni strani http://www.odbor2014.si/,Facebooku in Twitterju.