Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šest ponesrečenih balonarjev še vedno v kritičnem stanju

Deli na:
Šest ponesrečenih balonarjev še vedno v kritičnem stanju

Foto: Bobo

Pet bolnikov od 21, kolikor so jih v četrtek sprejeli v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana po nesreči balona na Barju, ostaja v kritičnem stanju, so za STA pojasnili v UKC. Devet so jih že odpustili iz bolnišnice. V mariborskem UKC v kritičnem stanu ostaja en poškodovanec.

Kot je v današnji izjavi za javnost povedal predstojnik oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo UKC Maribor Erik Vrabič, je težje opečeni poškodovanec še vedno v kritičnem stanju in ga zdravijo v enoti za intenzivno terapijo, zanj pa prihodnji teden načrtujejo številne operativne posege.

Stanje drugega pacienta je nekoliko boljše. Njegove opekline so nekoliko globlje in jih bo v prihodnjem tednu treba zdraviti operativno. Sicer je njegovo stanje dokaj stabilno in naj bi ga danes z intenzivnega oddelka premestili na oddelek za plastično in rekonstruktivno kirurgijo, je še povedal Vrabič.

V Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer so zdravili le lažje poškodovane, so v četrtek popoldne odpustili dva, preostale tri pa danes.

Kot je specialist splošne kirurgije in travmatologije Splošne bolnišnice Celje Radko Komadina davi povedal za STA, je njihov pacient noč prestal mirno. Je tudi stabilen in zunaj življenjske nevarnosti, njegovo zdravljenje v prihodnjih dneh pa naj bi potekalo gladko, je še ocenil.

Po besedah vodje kirurškega oddelka Splošne bolnišnice Jesenice Janeza Pšenice njihova pacientka, ki ima več zlomov, ne potrebuje operativnega zdravljenja in ni v življenjski nevarnosti. V bolnišnici nadaljujejo njeno neoperativno zdravljenje, zaradi bolečin pa jo bodo tam zadržali še nekaj dni, je še pojasnil za STA.