Revija Reporter
Slovenija

Sergej Racman zavrača obtožbe o milijonskem oškodovanju upnikov Koloseja

STA
462

27. avg. 2021 7:22 Osveženo: 7:24 / 27. 8. 2021

Deli na:

Sergej Racman

Bobo

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je včeraj začelo ponovno sojenje poslovnežu Sergeju Racmanu zaradi domnevnega oškodovanja upnikov družbe Kolosej za nekaj več kot dva milijona evrov. Tako kot na začetku sojenja maja 2019 je Racman tudi tokrat vse očitke zanikal, je poročala TV Slovenija.

Tožilstvo Racmanu očita, da je novembra 2014 za 15 milijonov evrov prodal kompleks kinodvoran v ljubljanskem BTC družbi SIP nepremičnine, čeprav naj bi vedel, da je Kolosej insolventen in bo s tem oškodoval upnike. Kompleks je prodal s štiriletnim odložnim plačilnim rokom, to pa je zmotilo banke, ki so želele kompleks same zaseči in prodati.

Ker so po januarju 2015 najemniki prostorov v Koloseju najemnino plačevali novemu lastniku, je okrožna državna tožilka Renata Vodnjovna prvem sojenju maja 2019 izrazila prepričanje, da je s tem Racman 36 upnikov oškodoval za približno dva milijona evrov, ki jih je družba SIP nepremičnine prejela iz naslova najemnin.

Racman je takrat vse očitke zanikal in dejal, da s prodajo kompleksa ni želel oškodovati upnikov, pač pa je želel omogočiti nadaljevanje predvajanja filmov in obratovanje Koloseja.

Nato se je znašel še v preiskavi zaradi sumov zlorabe prostitucije. Leta 2019 je pobegnil v tujino in vsi sodni postopki zoper njega so bili začasno ustavljeni, potem ko so ga novembra 2020 prijeli v Kanadi, ki ga je tudi izročila Sloveniji, pa se sodni postopki zoper njega vnovič začenjajo. Danes je tako sojenje v zadevi Kolosej steklo od začetka.