Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

7 Svet24.si

To so najbolje plačani zvezdniki na svetu

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

Bolnišnica jesenice, jeseniška bolnišnica Svet24.si

Okužena medicinska sestra v jeseniški ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

onur-büyüktopçu Njena.si

Tisti usodni poljub: Igralec je postal TV voditelj...

Slovenija

Iraški migrant, ki je porezal taksista in napadel policista, bo stopil pred sodnika

Deli na:
Iraški migrant, ki je porezal taksista in napadel policista, bo stopil pred sodnika

Fotografija je simbolična. - Foto: arhiv Reporterja

Po zatišju v tednu krompirjevih počitnic se na slovenskih sodiščih obeta pester teden, obarvan tudi gospodarsko. V Murski Soboti bodo obravnavali tožbi Radenske zoper Boška Šrota in njegovo Atko-Primo. V Ljubljani se bo nadaljevalo sojenje Sergeju Racmanu zaradi oškodovanja upnikov Koloseja.

Se bo sojenje Racmanu nadaljevalo v njegovi odsotnosti?

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je za četrtek razpisana obravnava v sojenju poslovnežu Sergeju Racmanu in direktorju družbe SIP nepremičnine Davorinu Vidmarju zaradi očitkov o oškodovanju upnikov družbe Kolosej. Tožilstvo Racmanu očita, da je pred leti za 15 milijonov evrov prodal kompleks kinodvoran v ljubljanskem BTC družbi SIP nepremičnine, čeprav naj bi vedel, da je Kolosej insolventen in bo s tem oškodoval upnike. Kompleks je prodal s štiriletnim odložnim plačilnim rokom, to pa je zmotilo banke, ki so želele kompleks same zaseči in prodati. Racman je konec maja na sodišču zanikal vse očitke in dejal, da s prodajo kompleksa ni želel oškodovati upnikov, kot to meni tožilstvo, temveč je želel omogočiti nadaljevanje predvajanja filmov in obratovanje Koloseja. Medtem se je znašel še v preiskavi zaradi sumov zlorabe prostitucije in je od poletja nedosegljiv, tako da je policija za njim razpisala mednarodno tiralico. Sojenje zaradi očitkov o oškodovanju upnikov je tako nazadnje potekalo v njegovi odsotnosti.

Odpuščeni zaradi prevažanja mladoletnice v policijski marici terja službo nazajNa ljubljanskem delovnem sodišču se bo v petek nadaljevala obravnava tožbe nekdanjega kranjskega policista Žige Valjavca, ki se želi po sodni poti vrniti v službo. Valjavec je vodil patruljo, ki je julija lani vso noč v policijski marici prevažala mladoletno dekle. Skupaj z dvema vpletenima sodelavcema je po tem dogodku izgubil službo. Trojica policistov je namreč med nočno izmeno v svojem vozilu prevažala mladoletnico, z njo popivala in ji med drugim nekaj časa tudi prepustila volan policijskega vozila. Sporno dogajanje so začeli preiskovati, ko so na kranjski policijski upravi pridobili posnetke dogajanja v policijskem vozilu tisto noč, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih. Valjavec na delovnem sodišču zatrjuje, da je bil ukrep izgube službe pretiran in od sodišča terja razveljavitev izredne odpovedi o zaposlitvi, vrnitev na delovno mesto ter izplačilo plač za nazaj. Na tokratno obravnavo naj bi prisilno privedli dekle, ki je noč preživela s policijsko patruljo.

Pred sodnika bo stopil Iračan, obdolžen napada na taksista in policista

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici bo v četrtek predobravnavni narok za Iračana, ki je v začetku julija napadel in porezal taksista ter kasneje napadel še policista. Tožilstvo mu očita poskus uboja taksista, poskus odvzema motornega vozila in poskus umora policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti. Do spora med voznikom taksija in migrantom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo zato, ker 26-letni Iračan ni imel s seboj denarja, s katerim bi plačal taksistu. Zato je ta zavil s hitre ceste, Iračan pa ga je napadel z olfa nožem. Na kraj dogajanja sta prispela policista, ki sta skušala moškega prijeti, a je ta napadel enega od policistov. Zato je ta najprej ustrelil v zrak, nato pa še napadalca v spodnji del desne noge.arja.

loading...
Loading...