pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Senica zavrača Popovičeve navedbe o donosni pogodbi z Luko Koper

Deli na:
Senica zavrača Popovičeve navedbe o donosni pogodbi z Luko Koper

Miro Senica - Foto: Primož Lavre

Navedbe koprskega župana Borisa Popoviča, da ima Miro Senica z Luko Koper sklenjeno pavšalno mesečno pogodbo v vrednosti 20.000 evrov, ne držijo, so pojasnili v odvetniški pisarni Mira Senice. Z Luko Koper imajo res sklenjeno pogodbo o pravnem svetovanju in zastopanju, vendar je znesek nekajkrat nižji od vrednosti, ki jo navaja Popovič, so dodali.

Koprski župan Boris Popovič je v četrtek v zvezi z odzivi na imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper za Kanal A kot eno od imen, kamor naj bi odtekal denar iz pristanišča, izpostavil odvetnika Mira Senico, ki naj bi imel z Luko Koper sklenjeno pogodbo, po kateri dobi mesečno 20.000 evrov pavšala. To je Popovič označil za "nerazumno".

Z odvetniške pisarne Mira Senice pa so danes za STA poudarili, da imajo z Luko Koper sklenjeno pogodbo o pravnem svetovanju in zastopanju, v okviru katere zastopajo koprsko družbo "v nekaterih najbolj zahtevnih zadevah s področja gospodarskega, civilnega, kazenskega in delovnega prava, kjer si pisarna skladno z mandatom uprave prizadeva za zaščito zakonitih premoženjskih in nepremoženjskih interesov družbe Luka Koper".

Z Luko Koper imajo sklenjeno pogodbo o pravnem svetovanju in zastopanju z dogovorjeno mesečno količino tako odvetniško svetovalnih ur kot tudi vrednosti denarnega nadomestila, "znesek pa je kar nekajkrat nižji od vrednosti, ki jo podaja gospod Popovič", so dodali.