901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sebastjan Jeretič - guru ali šalabajzer komuniciranja?

Deli na:
Sebastjan Jeretič - guru ali šalabajzer komuniciranja?

Foto: Primož Lavre

Zdaj se Jeretič udinja Zoranu Jankoviću in Katarini Kresal, za Jankovića je celo skoval teorijo, da bo zmagal z dobljenimi 40 odstotki glasov. Verjetno si od njega obeta dobičkonosne posle, sicer bo v kratkem tudi njega razglasil za šalabajzerja.

V predvolilnem času se v javnosti spet pogosteje pojavlja Sebastjan Jeretič, ki se ima za nekakšnega guruja komuniciranja z javnostjo, tokrat nastopa kot navijač za Zorana Jankovića, vmes pa piše še tvite za propadlo predsednico LDS Katarino Kresal.


Jeretič je sicer formalno še vedno član socialnih demokratov, sprva je bil, v času županje Vojke Štular, njen lokalni piranski funkcionar. Ko je župansko mesto prevzel Tomaž Gantar iz Popovičeve stranke, se je usmeril na centralo SD v Ljubljani. Kot meteor je zablestel na političnem nebu, v SD se je prerinil do položaja glavnega za odnose z javnostjo.


Na fakulteti za družbene vede je 2008. magistriral, istega leta je napisal knjigo o predsedniku Borutu Pahorju z naslovom Borut Pahor od partnerja do alternative. Po zmagi Pahorja na državnozborskih volitvah leta 2008 si je Jeretič obetal bogato oddolžitev, saj je menil, da je Pahor predvsem produkt njegovih komunikacijskih prijemov. Ponujeno mu je bilo »zgolj« mesto tiskovnega predstavnika vlade, vendar ga menda zaradi prenizke plače in preveč dela ni zanimalo. Ustanovil je podjetje Nevro PR, kot drugi priskledniki iz SD je tudi on pričakoval posle s pomočjo stranke. Čeprav se Nevro PR oglašuje pod geslom »za vas ljudem zlezemo v možgane«, je v Pahorjeve možgane očitno precej bolj zlezla nekdanja šefinja kabineta Simona Dimic in Jeretiča odslovila.


Preostali so mu le posli za lokalna podjetja na Obali. Zamere do Dimicev in Pahorja ni pozabil, izbruhnila je pred letom dni v obliki melodramatičnega pisma Pahorju, ki naj ne bi bilo javno, čeprav je našlo pot do novinarjev. V njem je Pahorja označil kot ranjenega in maščevalnega, čeprav mu niti z največjo stopnjo zlobe ne more prizadeti desetino toliko gorja, kot mu ga je Simona. »Ustanovil sem svoje podjetje, ker sem zavrnil, da bi sodeloval v organiziranem plenjenju države, k čemur so me nagovarjali tvoji najtesnejši,« je pisal Pahorju. Dejal je, da se mu smili in še: »Veš, kaj je vredno moža? Priznati, da niso kos nalogi.« Vrednega človeka je našel v Petru Bossmanu, temnopoltemu zdravniku iz Pirana, in ga pripeljal do funkcije piranskega župana, vsaj tako je predstavljal svoje zasluge. No, nedavno ga je razočaral tudi ta (menda se je  zoperstavil Jeretičevim  težnjam po klientelističnih poslih), zato ga je imenoval šalabajzer in papak.


Zdaj se udinja Zoranu Jankoviću in Katarini Kresal, za Jankovića je celo skoval teorijo, da bo zmagal z dobljenimi 40 odstotki glasov. Verjetno si od njega obeta dobičkonosne posle, sicer bo v kratkem tudi njega razglasil za šalabajzerja.