Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjanu Šarcu se je na obisk napovedal šef NLB Brodnjak: »Malo mi je bilo čudno.«

Deli na:
Marjanu Šarcu se je na obisk napovedal šef NLB Brodnjak: »Malo mi je bilo čudno.«

Blaž Brodnjak - Foto: Bobo

Marjanu Šarcu ankete napovedujejo zmago ali vsaj zelo dober rezultat na volitvah, zato ga nekateri očitno že obravnavajo kot bodočega oblastnika, če ne kar bodočega premierja. Na obiske h kamniškemu županu tako že hodi predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, je poročal Svet24.

Brodnjak se je po pisanju Sveta24 pri Šarcu v Kamniku oglasil 21. februarja, svoj obisk pa je vnaprej napovedal. Župan se je obisk zdel čuden, je povedal za časnik: »A vas ne bi čudilo, če bi se vam kar najavil neki predsednik uprave največje banke v Sloveniji in zakaj.«

Šef NLB naj bi se nato poskušal dogovoriti še za en sestanek v marcu ob otvoritvi prenovljene poslovalnice NLB v Kamniku, a Šarca na otvoritev ni bilo.

O čem sta govorila župan in šef največje slovenske banke, ki je tudi v lasti države? Šarec pravi, da o privatizaciji ni bilo govora, tudi ne o možnosti, da bi država v NLB ohranila kontrolni delež 25 odstotkov plus eno delnico, kar je Šarec v preteklosti že podprl. Pogovor naj bi bil omejen le na vpetost NLB v kamniško okolje, trdijo v NLB, brez političnih ali korporativnih ozadij.

»Mene je malo čudilo. Mogoče je želel kaj drugega, nič ne rečem. Malo mi je bilo čudno, zakaj bi kar naenkrat prišel sem, vendar sem previden pri teh zadevah,« je srečanje za Svet24 opisal Šarec.

NLB je za Svet24 potrdila, da se je Brodnjak dogovarjal za marčevski sestanek, februarski sestanek pa je banka najprej zamolčala – potrdila ga je šele, ko jo je Svet24 nanj opozoril in v banki so se opravičevali, da so zamešali datuma.