Revija Reporter
Slovenija

Se Janševi mladci res neokusno norčujejo iz največjega krščanskega praznika? (VIDEO)

M. M.
1 2.522

10. apr. 2023 11:36 Osveženo: 11:52 / 10. 4. 2023

Deli na:

Trije člani Slovenske demokratske mladine (SDM), podmladka stranke SDS, so na družbenih omrežjih objavili video, v katerem se hvalijo z barvanjem jajc in hkrati izjavijo, da si Golobova vlada že vse leto praska jajca.

Video kot vrhunski humor hvalijo podporniki stranke SDS, sicer pa je naletel na mešan odziv na  družbenih omrežjih. Na levi izpostavljajo, da bil tovrsten video, če bi ga posneli levičarji, deležen pogroma desnice.

»Bodimo pošteni in priznajmo: če bi tole v času Janševe vlade sproducirali mladi levičarski "komiki", bi jih desna medijska mašinerija pribila na križ, češ da se norčujejo iz največjega krščanskega praznika,« je tvitnil Bojan Krajnc, novinar in urednik na TV Slovenija.

Video, ki je bil sprva objavljen na tiktoku na profilu Ponosni Slovenci, je na twitterju delila šefica mariborske SDM Maša Medved, je še izpostavil Krajnc in objavil fotografijo mladih »komedijantov« z Janezom Janšo, ki jim je podelil strankarska priznanja.

Nekdanji poslanec Levice Boštjan Koražija pa se je postavil v vlogo desnega »policista« in je tvitnil: »Stranka SDS in njen podmladek se na skrajno neokusen način norčujeta iz največjega krščanskega praznika ter same simbolike pirhov/jajc, ki simbolizirajo Jezusove rane, hkrati pa so tudi podobe groba in simbol vstajenja. #sampovem.«

Koražija je ob tem izpostavil še simboličen pomen pirhov, kot ga navaja katoliški portal druzina.si: »Pirhi simbolizirajo pet Jezusovih ran, hkrati pa so tudi podoba groba in simbol vstajenja. V jajcu se namreč skriva življenje, ki ob določenih pogojih zdrobi lupino in pride na dan. Lupina je podoba skal, ki so zapirale Kristusov grob, a jih je Kristus ob vstajenju odvalil.«

Zanimivo, tvit Koražije je retvital vidni član Nove Slovenije Janez Pogorelec.