joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

tomažič, delovna-akcija Njena.si

Največja prenova doslej: Delovna akcija na pomoč...

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se bo Janša moral SD spet opravičiti zaradi še ene laži? Prostorov na Nazorjevi ni kupila z denarjem iz prodaje stavbe na Litijski, zanje plačuje najemnino

Deli na:
Se bo Janša moral SD spet opravičiti zaradi še ene laži? Prostorov na Nazorjevi ni kupila z denarjem iz prodaje stavbe na Litijski, zanje plačuje najemnino

Otvoritev novih prostorov stranke SD na Nazorjevi v Ljubljani - Foto: Sašo Radej

Prvak SDS Janez Janša se je zaradi laži o ukradeni vili, v kateri je bil do pred kratkim sedež SD, že moral opravičiti in plačati 10 tisoč evrov odškodnine. Zdaj ji očita, da je s prodajo stavbe na Litijski financirala nakup svojih novih prostorov na Nazorjevi ulici v Ljubljani. Iz SD odgovarjajo, da prostorov niso kupili, ampak jih od marca lani najemajo.

»Omrežje stranke SD pod taktirko generalisima Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi Tanja Fajon. Nemogoče , da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt,« je Janša v nedeljo zvečer zapisal na omrežju X.

Na stranko SD smo naslovili vprašanje, kakšen je lastniški status njihovih novih prostorov: ali so jih kupili ali najeli ter od koga in za koliko denarja. »Stranka SD poslovne prostore na Nazorjevi 6 v Ljubljani za potrebe dela stranke najema od podjetja KF storitve in razvoj d.o.o. Mesečni strošek najema prostorov je 13.111,87 evrov, prostore na Nazorjevi 6 stranka najema od marca 2023,« so nam odgovorili.

Stranka SD poslovne prostore na Nazorjevi 6 v Ljubljani za potrebe dela stranke najema od podjetja KF storitve in razvoj d.o.o. Mesečni strošek najema prostorov je 13.111,87 evrov, prostore na Nazorjevi 6 stranka najema od marca 2023.

Družba KF storitve in razvoj je v lasti družb Expert Investa, T3 Nepremičnine in Ocra Mons, lastniki teh podjetij pa sta Matjaž Božič (ta je tudi direktor družbe KF storitve in razvoj), Miha Božič in Matej Žvan (slednji je preko Ocra Monsa polovični lastnik družbe). Ali so ti kakorkoli povezani s prodajalcem stavbe na Litijski Sebastjanom Vežnaverjem, ni znano. Vsekakor pa so v SD prostore najeli in ne kupili, poleg tega so jih najeli že marca lani, medtem ko je ministrstvo za pravosodje stavbo na Litijski kupilo konec decembra lani.

Nove prostore SD so uradno odprli 12. decembra lani. Ob tem je zdaj že odstopljeni glavni tajnik SD Klemen Žibert dejal: »Stranka si želi voditi neposreden dialog z volivkami in volivci, zato smo se tudi preselili v center mesta, nekako tudi v center politike. Skupaj z volivkami in volivci želimo ustvarjati, sooblikovati politike te stranke ter jih nato tudi transparentno zagovarjati na ravni ministrstev, državnega zbora in vlade.«

Prejšnje prostore na Levstikovi je SD oddala Inštitutu 1. maj, ki deluje v okviru stranke. Gre za nekdanjo judovsko vilo, ki so jo potomci prvotnih lastnikov, umrlih v holokavstu, prodali drugi lastnici, ta pa državi, SD pa je do njih prišla na podlagi menjalne pogodbe za prostore v državnem zboru, ki jo je leta 1993 potrdila vlada Janeza Drnovška, v kateri je kot obrambni minister sedel Janez Janša.