Revija Reporter
Slovenija

Se bo Janša le soočil z novinarkama, ki ju je imenoval odsluženi prostitutki?

Reporter
17 2.271

13. maj. 2021 12:42 Osveženo: 2:40 / 14. 5. 2021

Deli na:

Mojca Pašek in Eugenia Carl

Bobo

Na celjskem okrožnem sodišču naj bi se jutri začelo ponovljeno sojenje aktualnemu predsedniku vlade Janezu Janši. Zasebno ga tožita novinarki RTV Slovenija Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek, ki ju je premier v enem od svojih tvitov označil za odsluženi prostitutki. Začetek sojenja je bil do sedaj že šestkrat prestavljen, od tega petkrat zaradi službenih obveznosti premierja.

Sojenje Janezu Janši zaradi žaljivega tvita bi se predvidoma moralo začeti danes, a je bilo prestavljeno na jutrišnji dan. Sodnica Alenka Jazbinšek Žgank je namreč od 5. marca do včeraj razpisala šest obravnav in prav vse so bile preklicane. Prva zaradi bolezni porotnika, ostale pa zaradi službenih obveznosti Janeza Janše kot predsednika vlade. Se bo ta jutri vendarle prikazal na sodišču?

Mojca Šetinc Pašek je ob napovedi novega datuma pričetka obravnave na svojem Facebook profilu med drugim zapisala: »No, po 6, zdaj že 7 prestavitvah je pa že čas, da se dobimo z žaljivcem pred novo sodnico in novo poroto. Upam, da je vsaj tokrat sodišče preverilo partijske knjižice porotnikov, da spet ne bo kakega izločanja. In s tem znova podaljševanja sojenja proti zastaranju.«