Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Organizatorji velikega poka nameravajo zrežirati incident pred sodno palačo

Deli na:
SDS: Organizatorji velikega poka nameravajo zrežirati incident pred sodno palačo

Foto: Bobo

V SDS so pridobili informacije, da nameravajo organizatorji Velikega poka ta ponedeljek zrežirati incident pred sodno palačo na Miklošičevi. Jutri se namreč nadaljuje sodni proces v primeru Patria proti predsedniku SDS Janezu Janši.

"Slovenska demokratska stranka zagovarja ustavno pravico do mirnega zbiranja in zborovanja, obsoja pa vsakršno izgredništvo ter se vnaprej distancira od vseh morebitnih tovrstnih provokacij", sporočajo iz največje opozicijske stranke. "Glede na javno objavljeno povabilo predsednice sodniškega društva g. Janje Roblek, da lahko vsak, ki se zanima za primer Patria, proces neposredno spremlja v sodni dvorani, bi si velik del zainteresirane javnosti želel proces spremljati neposredno. Sodna dvorana je premajhna za večje število obiskovalcev, ki lahko tako ostanejo pred vrati. Pridobili smo informacije, da nameravajo organizatorji Velikega poka iz Finske v tem primeru zrežirati incident pred sodno palačo na Miklošičevi in tako obrniti pozornost stran od političnega procesa."

Člane in volivce SDS, ki so v zadnjih dneh izražali množično podporo in pripravljenost na neposredno spremljanje procesa, so v SDS pozvali, da dogajanje v zadevi Patria, v kolikor ne bi mogli v sodno dvorano, spremljajo preko poročanja medijev in tudi preko spletne strani SDS in Facebooka in ne pred sodno palačo. "Slovenska demokratska stranka zagovarja ustavno pravico do mirnega zbiranja in zborovanja, obsoja pa vsakršno izgredništvo ter se vnaprej distancira od vseh morebitnih tovrstnih provokacij."