pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SD ne bo financirala Pahorjeve predsedniške kampanje

Deli na:
SD ne bo financirala Pahorjeve predsedniške kampanje

Foto: Primož Lavre

Stranka SD ne bo prispevala sredstev za financiranje kampanje svojega predsedniškega kandidata Boruta Pahorja, bo pa pomagala pri zbiranju sponzorskih sredstev, je pojasnil vodja poslanske skupine te stranke Janko Veber. Pahor je sicer že napovedal, da bo kampanjo prilagodil višini zbranih sredstev.

Na vprašanje, zakaj se je stranka odločila, da pri financiranju Pahorjeve kampanje ne bo sodelovala, je Veber za STA pojasnil, da je eno od pomembnih nalog novega vodstva SD, izvoljenega v začetku junija, da stranko tudi finančno stabilizirajo. Samo tako bo možno pozneje resno organizirati delo stranke in volilno kampanjo na prihodnjih državnozborskih volitvah, je še dejal Veber.

Sredstva za kampanjo bodo tako zbirali na posebnem računu v skladu z zakonom o volilni kampanji, podlaga za financiranje kampanje pa bodo sponzorska sredstva in donacije. Čeprav stranka svojih sredstev ne bo prispevala, pa bo pomagala pri zbiranju sredstev. Po Vebrovih besedah je to naloga vsega članstva. Spomnil je tudi na Pahorjevo napoved, da bo kampanjo prilagodil višini zbranih sredstev.

Predsedstvo SD je sicer na četrtkovi seji, na kateri je za njihovega kandidata za predsedniške volitve uradno potrdilo Boruta Pahorja, sprejelo tudi sklep o imenovanju volilnega štaba, ki ima poleg programskih izhodišč tudi nalogo organizacije zbiranja sredstev za kampanjo. Vodja volilnega štaba Pahorjeve kampanje bo Nataša Kovač, nekdanja državna sekretarka v v kabinetu vlade Boruta Pahorja.