nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novakova: NSi na volitvah v DZ meri na tretje mesto

Deli na:
Novakova: NSi na volitvah v DZ meri na tretje mesto

Foto: Bobo

NSi na prihajajočih volitvah v DZ meri na tretje mesto, je na novinarski konferenci, s katero je stranka tudi uradno začela svojo volilno kampanjo, povedala Ljudmila Novak. Stranka po besedah njene predsednice v volilni kampanji stavi predvsem na svoj program in pristen stik z volivci. Tako je danes na teren že odšel strankin predvolilni kombi.

Novakova verjame, da se stranka glede na nekatere ankete javnega mnenja na volitvah lahko zavihti na tretje mesto. "Vsak boljši rezultat pa nam bo še v večji meri pomagal izpolnjevati naš program," je dodala.

Stranka se na volitve podaja z geslom NSi - odgovor na prihodnost, ki je po besedah njene predsednice nastajal v strankinih strokovnih odborih na podlagi strokovnih mnenj in strankinih izkušen s terena. Pripravljati pa ga je pomagal tudi Rado Pezdir.

V programu izpostavljajo predvsem tri točke: nižje davke, enostavne upravne postopke in odprto gospodarstvo. S tem želijo vzpodbujati predvsem dobro klimo za gospodarstvo: "Slednje je namreč tisto, ki prinaša denar v skupno vrečo. Bolj kot bo ta polna, lažje bomo delili denar."

Novakova namreč ugotavlja, da v Sloveniji primanjkuje pozitivne klime. "Sama to vedno primerjam s svojim vrtom. Lahko se še tako trudim, zalivam, okopavam, če ni dežja in dobre klime, potem bolj malo zraste. Isto je pri nas. Politiki ne ustvarjamo delovnih mest, ampak moramo ustvarjati okolje, ki je naklonjeno gospodarstvu," je dodala.

Na svojo listo je stranka uvrstila 82 kandidatov, kar pomeni, da bodo nekateri kandidirali v dveh volilnih okrajih. Med njimi je tudi Novakova, ki bo kandidirala v volilnem okraju, ki zajema občine Moravče, Lukovica in del Domžal, ter v volilnem okraju, ki zajema Ribnico, Sodražico in Loški Potok.


Na listi je 46 moških in 36 žensk. 15 jih je mlajših od 30 let, najstarejši kandidat je star 71 let. Pet kandidatov ima doktorat znanosti, trije so magistri znanosti, 56 pa jim ima visokošolsko oziroma univerzitetno izobrazbo.

Novakova zagotavlja, da bodo v kampanji racionalni, kar pomeni, da bodo skušali narediti čim več na terenu, izkoristili pa bodo tudi nastope v medijih.

Glede povezovanja pomladnih strank je Novakova povedala, da pogovori med SDS, NSi in SLS potekajo, v ta namen se nameravajo v prihodnosti tudi srečati. Pri tem gre po besedah Novakove predvsem za to, da poiščejo stične točke.

V NSi so sicer pripravljeni iti v tisto koalicijo, v kateri bodo lahko uresničevali svoj volilni program, kar po besedah Novakove pomeni, da bodo lahko znižali davke, odpravili odvečne birokratske ovire in pa prizadevanja, da država izstopi iz lastniških struktur podjetij.

V primeru programske sorodnosti so pripravljeni iti v koalicijo tudi z Mirom Cerarjem, a Novakova izpostavlja, da njegovega programa za zdaj še niso videli.

Na vprašanje, ali so pripravljeni iti v koaliciji s SDS, če bo ta za mandatarja ponudila Janeza Janšo, pa odgovarja, da mandatarja predlaga predsednik republike. Če bo ta za mandatarja predlagal Janšo, potem bodo v stranki o predlogu razmislili.