DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sašo Dolenc, fizik, filozof in pisatelj: Molk stroke ob pomembnih temah je problem za družbo

Deli na:
Sašo Dolenc, fizik, filozof in pisatelj: Molk stroke ob pomembnih temah je problem za družbo

Sašo Dolenc, fizik, filozof in pisatelj - Foto: Primož Lavre

Kot ni dovoljeno kuriti ognja v naravi, ko je vse presušeno, tudi v medijih ne bi smeli širiti idej, za katere vemo, da niso resnične, a imajo hkrati močan škodljiv vpliv na ljudi, poudarja znanstvenik dr. Sašo Dolenc. Eden najbolj znanih slovenskih znanstvenikov se pogosto pojavlja v medijih in z vidika znanosti pojasnjuje stvari, ki smo jim priča v življenju. Po poklicu je fizik in filozof, pa tudi soustanovitelj ter urednik Kvarkadabre, vsem dobro znanega spletnega časopisa za popularizacijo znanosti.

V Sloveniji se dogaja, da uredniki dobro vedo, da objavljajo zapise, v katerih so zavajanja ali celo dezinformacije, je kritičen Dolenc.

Ni vsaka izjava ali zapis znanstvenika tudi že zaupanja vredna znanstvena vednost, svari znanstvenik pred zavajajočimi ali nepopolnimi inforfmacijami.

Če ne maramo matematike, si lahko pogledamo fotografije Zemlje, ki so jih naredili astronavti in vidimo, da naš planet ni ravna plošča, zavrne Dolenc norijo pristašev teorije ploščate Zemlje.

Seveda se bolnik le redko upira zdravljenju, ki mu lahko olajša trpljenje, pri cepljenju pa je drugače, saj se cepimo zdravi, da ne bi zboleli oziroma da po okužbi ne bi imeli hujšega poteka bolezni, zato ta izjemno uspešna metoda zdravljenja sproža polemike, povzame odpor velikega dela javnosti do cepljenja.

Žal se Slovenija po številu umrlih zaradi kovida uvršča med bolj prizadete države na svetu in povsem objektivno lahko zato zaključimo, da bitke z virusom nismo izpeljali najbolje, oceni Dolenc slovensko izkušnjo z epidemijo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24