Revija Reporter
Slovenija

Šarec o usodi Pivčeve: Ko bom prebral in bo prišel čas za to, se bomo odločali

STA

2. dec. 2019 17:22 Osveženo: 17:27 / 02. 12. 2019

Deli na:

Premier Marjan Šarec v parlamentu.

Bobo

Premier Marjan Šarec je v izjavi v DZ danes ocenil, da ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec na svojem resorju dela zelo dobro. Revizije projekta SRIPT, pri katerem je gospodarsko ministrstvo ugotovilo nepravilnosti, pa še ni prebral. "Ko bom prebral in bo prišel čas za to, se bomo odločali. Danes težko sodim," je dejal glede ministrice.

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je sicer danes sporočila, da želi svoje delo pri projektu SRIPT pojasniti Šarcu. Če bo ta ocenil, da ji še zaupa, je pripravljena delo ministrice opravljati naprej, v nasprotnem primeru pa mu je pripravljena ponuditi svoj nepreklicni odstop.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je glede Pivčeve, ki sodi v kvoto DeSUS in se poteguje tudi za predsedniški stolček v stranki, danes dejal, da bo odločitev o nadaljnji ministrski usodi Pivčeve prepustil premierju. "Veliko ljudi prelaga odločitev v moje roke," je to v izjavi novinarjem ob robu seje DZ komentiral Šarec. Po njegovih navedbah ima sicer Erjavec legitimno pravico izraziti mnenje.

A če so trenja v kakšni stranki, Šarec pravi, da ni treba nanj prelagati odgovornosti, "da bi sodil, kdo je primeren za vodenje stranke ali kaj podobnega". Dejal je, da bi morali biti vsi skupaj odgovorni, spomnil pa je tudi na pomembnost današnje seje DZ. Po njegovih navedbah mora DZ danes potrditi zakon o izvrševanju proračunov in interventni zakon, "potem pa se bomo pogovarjali".

Tako kot vedno od ministrov bo tudi od Pivčeve, tako premier, zahteval odgovore.