stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec je zmes Drnovška in Serpetinškove klene preproščine

Deli na:
Šarec je zmes Drnovška in Serpetinškove klene preproščine

Vlada Marjana Šarca ob imenovanju - Foto: Primož Lavre

Še enemu v državni politiki neizkušenemu novincu – za Jankovićem, Bratuškovo in Cerarjem – je uspelo sestaviti vlado. Prva manjšinska vlada, kot je pokazalo glasovanje, je sad kompromisov in hitrih zasukov petih strank le sredine z nenavadno podporo Levice. V prid ji gre, da bo v času gospodarske rasti lahko večala blaginjo volivcev.

Pogledi so uprti v Marjana Šarca, nekdanjega imitatorja, ki se je poenačil z likom Janeza Drnovška in Ivana Serpentinška. Šarec ostaja uganka. Njegov politični lik je zmes obeh originalov, Drnovškove previdnosti in Serpetinškove klene preproščine.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj bi Šarčevo vodenje vlade lahko zaznamovali piarovski nastopi; zakaj bo v svojem pragmatizmu zlahka šel prek zapisanega v koalicijski »ustavi«; o vladi, ki prihaja iz druge kadrovske lige in v kateri ne manjka zatohle reciklaže; zakaj so prioriteta čakalne dobe in ne reforme zdravstva; o nadaljevanju ostrejše migrantske politike; kaj bodo ob nadaljevanju gospodarske rasti zahtevali sindikati; zakaj Počivalškove obljube stabilnega poslovnega okolja ne gredo skupaj z idejami Levice; kako je kontinuiteta dela med staro in novo vlado skoraj idilična; kakšen je rok trajanja te vlade.