ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

soraja vučelić Svet24.si

FOTO: Soraja z novim priimkom, novo torbico in ...

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

Slovenija

Šarec: Če se bo uredil problem državljanstva, ne vidim problema, da Mlinarjeva postane ministrica

Deli na:
Šarec: Če se bo uredil problem državljanstva, ne vidim problema, da Mlinarjeva postane ministrica

Predsednik vlade Marjan Šarec. - Foto: Bobo

Premier Marjan Šarec glede kandidatke za kohezijsko ministrico Angelike Mlinar zaupa presoji predsednice SAB Alenke Bratušek. Izrazil je upanje, da se bo problem njenega državljanstva rešil, se pa po besedah Šarca mudi. Želi namreč, da bi novo ministrico imenovali že na decembrski seji DZ.

Predlog Bratuškove za imenovanje Mlinarjeve za ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo je predsednik vlade pričakoval. Potrdil je, da so v DZ že pritiskali nanj, naj to stori čim prej. "Ampak vemo, da je vlada koalicijska in da ima vsaka stranka pač možnost predlagati svojega kandidata oz. kandidatko," je pojasnil v izjavi za medije ob robu obiska slovenskih vojakov na misiji na Kosovu.

Če se bo uredil še problem državljanstva, potem Šarec ne vidi ovir. Se pa po njegovih besedah z njenim imenovanjem mudi. "Treba je to narediti na decembrski seji, sicer bomo prišli v neko časovno zanko, ki ne bo dobra ne za ugled vlade ne za ugled stranke," je dodal.

Prejšnji kohezijski minister Iztok Purič je delo po oceni Šarca opravljal dobro. Premier verjame, da bo tudi Mlinarjeva, če bo potrjena za ministrico, delo vzela resno in ga opravljala, kot se od nje pričakuje. "Kohezijska sredstva so za Slovenijo vitalnega pomena," je dodal Šarec.

Izvršni odbor SAB se je včeraj odločil, da koroško Slovenko Mlinarjevo tudi uradno predlaga za novo ministrico. Ta je prejšnji teden že vložila tudi vlogo za slovensko državljanstvo, čeprav od Avstrije dovoljenja za tak korak še ni dobila.

Loading...