Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec: Če se bo uredil problem državljanstva, ne vidim problema, da Mlinarjeva postane ministrica

Deli na:
Šarec: Če se bo uredil problem državljanstva, ne vidim problema, da Mlinarjeva postane ministrica

Predsednik vlade Marjan Šarec. - Foto: Bobo

Premier Marjan Šarec glede kandidatke za kohezijsko ministrico Angelike Mlinar zaupa presoji predsednice SAB Alenke Bratušek. Izrazil je upanje, da se bo problem njenega državljanstva rešil, se pa po besedah Šarca mudi. Želi namreč, da bi novo ministrico imenovali že na decembrski seji DZ.

Predlog Bratuškove za imenovanje Mlinarjeve za ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo je predsednik vlade pričakoval. Potrdil je, da so v DZ že pritiskali nanj, naj to stori čim prej. "Ampak vemo, da je vlada koalicijska in da ima vsaka stranka pač možnost predlagati svojega kandidata oz. kandidatko," je pojasnil v izjavi za medije ob robu obiska slovenskih vojakov na misiji na Kosovu.

Če se bo uredil še problem državljanstva, potem Šarec ne vidi ovir. Se pa po njegovih besedah z njenim imenovanjem mudi. "Treba je to narediti na decembrski seji, sicer bomo prišli v neko časovno zanko, ki ne bo dobra ne za ugled vlade ne za ugled stranke," je dodal.

Prejšnji kohezijski minister Iztok Purič je delo po oceni Šarca opravljal dobro. Premier verjame, da bo tudi Mlinarjeva, če bo potrjena za ministrico, delo vzela resno in ga opravljala, kot se od nje pričakuje. "Kohezijska sredstva so za Slovenijo vitalnega pomena," je dodal Šarec.

Izvršni odbor SAB se je včeraj odločil, da koroško Slovenko Mlinarjevo tudi uradno predlaga za novo ministrico. Ta je prejšnji teden že vložila tudi vlogo za slovensko državljanstvo, čeprav od Avstrije dovoljenja za tak korak še ni dobila.