Revija Reporter
Slovenija

Šarec: Bratuškova je rekla, da je moja naloga zagotoviti glasove Angeliki Mlinar

STA

16. dec. 2019 18:09 Osveženo: 18:26 / 16. 12. 2019

Deli na:

Predsednik vlade Marjan Šarec.

bobo

Premier Marjan Šarec verjame, da bo kandidatka za ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo Angelika Mlinar prejela ustrezno podporo v državnem zboru in bo potrjena na to funkcijo. "Verjamem, da gre v tretje rado," je dejal v izjavi ob robu seje DZ in spomnil, da je Mlinarjeva tretja, ki jo SAB predlaga na to ministrsko mesto.

"Predsednica SAB Alenka Bratušek je rekla, da je moja naloga zagotoviti glasove. Tako kot za vsakega ministra in ministrico," je še dejal Šarec.

Potem ko je Mlinarjeva danes prevzela odločbo o slovenskem državljanstvu, kar je bil pogoj za opravljanje ministrske funkcije, je premier v DZ vložil predlog za njeno imenovanje.

Na vprašanje, kakšno sporočilo gre slovenski javnosti, ko je Mlinarjeva tik pred zdajci pridobila slovensko državljanstvo, pa je ob robu današnje seje DZ odgovoril, da je za to zaprosila že pred časom in postopki niso stekli na hitro. Po njegovih navedbah se je v bistvu čakalo Avstrijo.

Mlinarjeva se bo pred pristojnima parlamentarnima odboroma predstavila že v torek. DZ pa bo po pričakovanjih o imenovanju nove ministrice odločal na redni seji v četrtek v okviru mandatno-volilnih zadev.