Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šampanjec za tajkune

Deli na:

Čez dva dni se bomo poslovili od starega leta. Glede na skoraj apokaliptične obete za leto ali celo leta, ki prihaja(jo), naj bi bilo še zadnje normalno leto. A ko smo se ozrli nazaj, se ta normalnost pokazal v številnih paradoksih.

Čez dva dni se bomo poslovili od starega leta. Glede na skoraj apokaliptične obete za leto ali celo leta, ki prihaja(jo), naj bi bilo še zadnje normalno leto. A ko smo se ozrli nazaj, se ta normalnost pokazal v številnih paradoksih.

Janez Janša je bil zmagovalec predsedovanja Evropski uniji, a že čez tri mesece prvi poraženec na domačih volitvah. Predsednikom vlad držav članic, ki so predsedovali Evropskemu svetu, se to kar pogosto dogaja, zato nismo izjema. Bolj ekskluziven je bil prek finske televizije uvoz obtožbe Janše, da ga je podkupilo podjetje Patria, ki za nas izdeluje oklepnike 8 x 8. Še zdaj se nam pred očmi suče bele črka J na črni podlagi. Kot v kakšnem nacističnem propagandnem filmu.
Takoj ko je bil Borut Pahor dobil svojo vlado, je začel volivce »plašiti« z nenavadno napovedjo: drugo leto bo najtežje za osamosvojitvenim. Ni nas mogel prepričati, saj imamo na to leto prav prijetne spomine. Za povrh bodo vinjete pod Pahorjem in Vlačičem ostale in prav tako poceni bodo kot pod Janšo in Žerjavom.
V prvem polletju smo bili na čelu Evrope, a s Primožem Kozmusom in njegovim kladivom smo se približali kozmosu. Podobno razdaljo je premagal tržaški pisatelj Boris Pahor, ki je gledalcem italijanske državne televizije RAI odmevno predstavil ponatis romana Nekropola. Kar dvakrat se je najstnikom z nastopoma približala mehiška glasbena skupina Rebelde, Reporter pa je v drugi številki bralcem tudi s fotografijo približati za trenutek ali dva najbogatejšo Slovenko Danijelo Rakovič.
Bodo v novem letu tajkuni odpirali šampanjec? Notranja ministrica Katarina Kresal in pravosodni minister Aleš Zalar tej črni napovedi prvaka opozicije Janše odločno nasprotujeta. Zakaj sta tako neusmiljena? Lahko bi jim privoščila, da z njim nazdravijo vsaj novemu letu. Ne bodo mar vse leto žulili piva tajkun! Danilo Slivnik nas je s steklenico šampanjca počastil po izidu prve številke. Mi smo raje trezni, zato smo počakali do novega leta in 33. številke.

VEČ V TISKANI IZDAJI