stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Samir Handanović v najboljši enajsterici serie A

Deli na:
Samir Handanović v najboljši enajsterici serie A

Foto: Reuters

Italijanski zvezdnik Andrea Pirlo je prejel nagrado za najboljšega igralca sezone 2012/13 v serie A, ki jo podeljujejo nogometaši. Na slovesnosti italijanskega nogometnega sindikata je nagrado prejel tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki nosi dres milanskega Interja, saj so ga soigralci izbrali v najboljšo enajsterico serie A.

Štiriintridesetletni veteran Juventusa, ki je z azzurri leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka, nastopil pa bo tudi na mundialu v Braziliji, je dejal, da mu nagrada veliko pomeni, ker prihaja od igralcev.

Nekdanji nogometaš Brescie, milanskega Interja in Milana, ki si je zaradi nogometnih veščin prislužil vzdevek Mozart, je bil ob tem izbran tudi v najboljšo enajsterico sezone. "Dejstvo, da so o nagradi odločali moji stanovski kolegi na igrišču, zame pomeni, da je nagrada še toliko bolj posebna in pomembna," je dejal Pirlo, ki je bil najboljši nogometaš italijanskega prvenstva serie A že lani. Nagrado je prejel na slovesnosti italijanskega nogometnega sindikata.

* Ekipa sezone 2012/13 v serie A:
Samir Handanović (Slo/Inter) - Christian Maggio (Ita/Napoli), Andrea Barzagli (Ita/Juventus), Giorgio Chiellini (Ita/Juventus), Mattia De Sciglio (Ita/Milan), Arturo Vidal (Čil/Juventus), Andrea Pirlo (Ita/Juventus), Borja Valero (Špa/Fiorentina) - Edinson Cavani (Uru/Napoli/PSG), Antonio Di Natale (Udinese), Mario Balotelli (Ita/Milan).