Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

S Karitasovim koncertom Klic dobrote zbrali 138.000 evrov

Deli na:
S Karitasovim koncertom Klic dobrote zbrali 138.000 evrov

V okviru tedna Karitas, ki letos poteka pod geslom Verjamem vate, je včeraj v Celju potekal tradicionalni 23. koncert Klic dobrote, na katerem so zbrali 138.000 evrov. Zbrane je pozdravil predsednik države Borut Pahor, ki je dejal, da ljudem v stiski ponavadi pomagajo tisti, ki so malo manj v stiki, in da vedno zmaga dobro zaradi dobrih ljudi.

Pahor je še dejal, da se koncerta udeležuje že četrtič, ob tem pa se je zahvalil Karitasu in vsem dobrim ljudem, ki pomagajo družinam v stiski.

Slovenska karitas je koncert pripravila v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija, zbiranje sredstev za pomoč družinam v stiski pa se bo nadaljevalo še ves december.

V času koncerta so se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključili v akcijo. Lani se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 168.000 evrov, v letu 2011 pa 131.000 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.

V letu aktivnega državljanstva so se letošnjega Klica dobrote udeležili tudi nekdanji civilni vojaki. Letos namreč mineva deset let od zaključka omenjenega programa, preko katerega je na Slovenski karitas civilno služenje opravilo preko 800 civilnih vojakov.

Več kot 9400 prostovoljcev Karitas namenja svoj čas ljudem v stiski. Zato želijo v tem tednu še posebej poudariti, da prostovoljci in vsi državljani skupaj gradijo prihodnost, skupaj si pomagajo in skupaj iščejo najboljše v sebi in drugih.

Letošnji teden Karitas poteka pod geslom Verjamem vate. Z njim želijo spodbuditi posameznike in družbo, da v evropskem letu aktivnega državljanstva verjamejo v sočloveka, zaupajo vanj in mu pomagajo. Teden Karitas bodo sklenili z nedeljo Karitas.