ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Magazin

Karitas do konca koncerta Klic dobrote zbrala več kot 152 tisoč evrov

Deli na:
Karitas do konca koncerta Klic dobrote zbrala več kot 152 tisoč evrov

Foto: Mediaspeed

Koncert Klic dobrote, ki je včeraj potekal celjski dvorani Golovec, je ob neposrednem prenosu na Televiziji in Radiu Slovenija ter Radiu Ognjišče do konca koncerta zbral 152.240 evrov, so sporočili s Slovenske karitas. Akcija zbiranja sredstev za slovenske družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

Letošnje geslo Dobro iz vsakega srca, je vabilo k sočutju, solidarnosti in dobroti. "Pripravljenost pomagati potrebnim je edina moč, ki resnično spreminja svet, da ta postane zaznamovan z ljubeznijo, spoštovanjem, sočutjem. To pa je hkrati pot k miru in sreči. Hvala vsem vam nastopajoči,, ki ste že, ali boste svoj dar namenili za družine v stiski. Naj bo po tem koncertu manj stisk in več novega upanja," je zbrane nagovoril predsednik Slovenske karitas in mariborski škof Alojzij Cvikl.

Sceno koncerta so obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas, ki letos praznuje srebrno obletnico.

Prireditev so letos vodili Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa je občinstvo nagovarjala s. Romana Kocjančič v družbi skavtov in prostovoljcev Karitas mladih v Sloveniji.


Kot so pojasnili v omenjeni humanitarni organizaciji, so lani v času koncerta za družine v stiski zbrali dobrih 171.000 evrov, zbrani denar pa so, kot vsako leto namenili za materialno pomoč, ki jo na Karitas prejema več kot 20.000 družin po vsej državi.

V Tednu karitas, ki poteka ta teden, z njim pa obeležujejo 29-letnico organizirane oblike delovanja omenjene humanitarne organizacije v Sloveniji, dogodki po besedah Kepiceve potekajo pod geslom Dobro iz vsakega srca, vrhunec pa predstavlja prav tradicionalni koncert.

Pri dejavnostih Slovenske karitas sodeluje več kot 11.000 prostovoljcev v 458 župnijskih karitas. Lani so skupaj opravili več kot 576.000 prostovoljskih ur. V obliki plačila najnujnejših položnic so pomagali 13.653 ljudem.

V različne programe je bilo lani vključenih skoraj 158.000 ljudi, od tega 28.000 otrok in 46.000 starejših. S pomočjo v hrani so pomagali več kot 95.000 ljudem po vsej Sloveniji. V sklopu materialne pomoči so razdelili 3335 ton hrane, pomagali so tudi z rabljenimi oblačili, higienskimi pripomočki in kurjavo.

Loading...