jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

Magazin

Slovenska karitas na koncertu Klic dobrote zbrala skoraj 110.000 evrov

Deli na:
Slovenska karitas na koncertu Klic dobrote zbrala skoraj 110.000 evrov

Foto: TV Slovenija

Na včerajšnjem koncertu Klic dobrote so za pomoč družinam v stiski zbrali že 109.000 evrov. Predsednik države Borut Pahor je ob 25-letnici delovanja Slovenski karitas vročil tudi državno odlikovanje zlati red za zasluge za odlično uresničevanje človekoljubnega poslanstva.

Koncert v Celju so neposredno prenašali Televizija Slovenija, Radio Slovenija in Radio Ognjišče. V času koncerta so gledalci s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključili v akcijo. Telefoni so ostali odprti tudi po koncu prenosa, prav tako bodo ljudje lahko darovali ob ponovitvi koncerta, ki bo v soboto.

Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Še pred začetkom koncerta pa je predsednik Pahor odlikoval Slovensko karitas. Kot je zapisano v obrazložitvi, je v 25 letih delovanja Slovenska karitas postala spoštovanja vredna in široko razpredena mreža z 10.000 prostovoljci, ki delujejo v 459 lokalnih organizacijah. Vsako leto v Sloveniji opravijo več kot pol milijona prostovoljnih ur.

V prvih letih svojega delovanja je organizacija pomagala nekaj tisoč družinam, zadnjih nekaj let njeno pomoč prejme že več kot 20.000 družin. Samo hrane je v desetih letih razdelila več kot 25 milijonov kilogramov.

Pod okriljem karitas sicer še vedno nastajajo nove ustanove, namenjene različnim skupinam posameznikov, ki potrebujejo trajnejšo in celovitejšo oskrbo, med njimi tudi prva zdravstvena ambulanta za brezdomce, so še zapisali v Pahorjevem kabinetu.

Odlikovanje je v imenu Slovenske karitas prevzel njen predsednik Alojzij Cvikl. Kot je dejal, odlikovanje razumejo kot pohvalo za njihovo prizadevanje za dobro ljudem v stiski, hkrati pa jim bo služilo kot spodbuda za naprej. Cvikl je še dodal, da odlikovanje v Slovenski karitas prevzemajo z obvezo, da se bodo še bolj trudili za dobrobit vseh ljudi v stiski.

Letošnji dobrodelni koncert je bil sicer že 25. po vrsti. Prvi Klic dobrote je potekal novembra 1991 v dvorani Golovec v Celju. Tretji koncert je leta 1993 prvič prenašala Televizija Slovenija in tako je vsa leta. Na koncertih je skupno doslej sodelovalo okoli 4000 nastopajočih, so zapisali na Slovenski karitas.

loading...
Loading...