Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

S cigaretnimi ogorki obmetavala in zmerjala policiste

Deli na:
S cigaretnimi ogorki obmetavala in zmerjala policiste

Osumljenec se je sam predal policistom (fotografija je simbolična). - Foto: Bobo

Mariborski policisti so v soboto s sredstvom za prisilno zaustavljanje vozil v Oseku zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki so mu z zvočnimi in svetlobnimi znaki sledili pomurski policisti. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov so oglobili tudi sopotnico, so sporočili iz Policijska uprave Murska Sobota.

Radgonski policisti so 4. avgusta okoli 12. ure izven naselja Podgrad pri kontroli prometa zaustavljali osebni avtomobil fiat panda. Voznik ukaza policistov ni upošteval, ampak je s povečano hitrostjo odpeljal naprej. Policista sta zapeljala za njim in ga ves čas zaustavljala z zvočnimi in svetlobnimi signali, česar ni upošteval. Poskušala sta ga tudi prehiteti, a ju je voznik z vožnjo po sredini vozišča onemogočal.

Med "divjo" vožnjo je sopotnica odprla šipo in se do policistov, ki so vozili za njima, nedostojno vedla, metala je tudi cigaretne ogorke. Da bi pobeglega voznika zaustavili, so nato policisti na cesti v Stavešincih postavili blokado z vozili, ki jo je voznik obšel. Zaustaviti ga je uspelo šele mariborskim policistom s prisilnimi sredstvi za ustavljanje vozil (stinger).

Ko je voznik izstopil iz avtomobila, je poskušal udariti policista. Ta sta ga obvladala in ga vklenila, pri čemer se je pobegli voznik lažje poškodoval. V postopek pa se je vmešala še sopotnica, ki se je nedostojno vedla do policistov in jih žalila.

Voznika bodo zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja kazensko ovadili, zaradi vseh prometnih prekrškov pa so ga oglobili za dobrih 3000 evrov. Globo v višini 1200 evrov so izdali tudi sopotnici (metanje cigaretnih ogorkov iz avtomobila, nedostojno vedenje do uradnih oseb).