ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ruski minister o arbitraži: Odločitev, ki temelji na zakoniti podlagi, je treba upoštevati

Deli na:
Ruski minister o arbitraži: Odločitev, ki temelji na zakoniti podlagi, je treba upoštevati

Nikolaj Nikiforov - Foto: Bobo

"Sloveniji res iskreno želimo, da bi rešila ta spor, vendar ob doslednem upoštevanju sprejetih mednarodnih odločitev," pravi ruski minister Nikiforov.

Ruski minister za telekomunikacije in množične medije Nikolaj Nikiforov je ob robu današnje spominske slovesnosti pri Ruski kapelici v pogovoru za TV Slovenija dejal, da je "treba uresničiti odločitev mednarodne arbitraže" o meji med Slovenijo in Hrvaško. Po njegovih besedah gre za upoštevanje mednarodnega prava.

"Če imamo odločitev, ki temelji na zakoniti podlagi, jo je treba upoštevati," je poudaril Nikiforov v pogovoru za TV Slovenija. Ob tem je izpostavil, da si Ruska federacija vedno prizadeva za dosledno upoštevanje mednarodnega prava. Poleg tega pa je v primeru spora med dvema po njegovih besedah najpomembneje, da se še naprej odkrito in iskreno pogovarjata.

Zato je Sloveniji tudi svetoval, naj "nikakor" ne prekine dvostranskih pogovorov. "Sloveniji res iskreno želimo, da bi rešila ta spor, vendar ob doslednem upoštevanju sprejetih mednarodnih odločitev," je dejal Nikiforov.

Arbitražno sodišče je sicer 29. junija določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško na kopnem in na morju. Slovenija je sporočila, da bo razsodbo implementirala, Hrvaška pa še vedno vztraja, da zanjo ni zavezujoča, saj je izstopila iz postopka arbitraže.