Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Slovenija

Ruski minister o arbitraži: Odločitev, ki temelji na zakoniti podlagi, je treba upoštevati

Deli na:
Ruski minister o arbitraži: Odločitev, ki temelji na zakoniti podlagi, je treba upoštevati

Foto: Bobo - Nikolaj Nikiforov

"Sloveniji res iskreno želimo, da bi rešila ta spor, vendar ob doslednem upoštevanju sprejetih mednarodnih odločitev," pravi ruski minister Nikiforov.

Ruski minister za telekomunikacije in množične medije Nikolaj Nikiforov je ob robu današnje spominske slovesnosti pri Ruski kapelici v pogovoru za TV Slovenija dejal, da je "treba uresničiti odločitev mednarodne arbitraže" o meji med Slovenijo in Hrvaško. Po njegovih besedah gre za upoštevanje mednarodnega prava.

"Če imamo odločitev, ki temelji na zakoniti podlagi, jo je treba upoštevati," je poudaril Nikiforov v pogovoru za TV Slovenija. Ob tem je izpostavil, da si Ruska federacija vedno prizadeva za dosledno upoštevanje mednarodnega prava. Poleg tega pa je v primeru spora med dvema po njegovih besedah najpomembneje, da se še naprej odkrito in iskreno pogovarjata.

Zato je Sloveniji tudi svetoval, naj "nikakor" ne prekine dvostranskih pogovorov. "Sloveniji res iskreno želimo, da bi rešila ta spor, vendar ob doslednem upoštevanju sprejetih mednarodnih odločitev," je dejal Nikiforov.

Arbitražno sodišče je sicer 29. junija določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško na kopnem in na morju. Slovenija je sporočila, da bo razsodbo implementirala, Hrvaška pa še vedno vztraja, da zanjo ni zavezujoča, saj je izstopila iz postopka arbitraže.