Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ruski investitor v Rimski vrelec se je potuhnil

Deli na:
Ruski investitor v Rimski vrelec se je potuhnil

Foto: Bobo

Občina Ravne na Koroškem, ki je v začetku leta 2012 prodala kompleks Rimski vrelec v Kotljah ruskemu zdravniku Musi T. Abidovu, je zaradi neizpolnjevanja pogodbe kupcu poslala še drugi zahtevek za plačilo kazni. Pogodba določa, da če kupec do avgusta ne odpre obnovljenega kompleksa, ga mora vrniti občini. Gradbena dela pa se niso še niti začela.

Občina Ravne na Koroškem je ruskemu zdravniku Musi T. Abidovu oziroma njegovemu Inštitutu za imunopatologijo in preventivno medicino s sedežem v Ljubljani poslala še drugi zahtevek za plačilo pogodbene kazni, ker mu do 1. januarja letos ni uspelo odpreti obnovljenega kompleksa Rimski vrelec.

Po pogodbi bi namreč moral kompleks odpreti do tega datuma, sicer mesečna kazen znaša 9600 evrov. Če mu odprtje ne uspe tudi do avgusta, potem mora po pogodbi kompleks s stavbo in pripadajočimi 17.000 kvadratnimi metri zemljišča vrniti občini.


Ruski zdravnik je za nakup kompleksa v začetku leta 2012 kot takrat edini ponudnik odštel 480.000 evrov in se zavezal, da bo vanj že do sredine lanskega leta vložil 2,3 milijona evrov. Doslej pa se dela še niso začela, tudi po pridobitvi gradbenega dovoljenja decembra lani ne.

"Trenutne razmere kažejo na to, da ne namerava aktivno pristopiti k obnovi Rimskega vrelca. Izpolnitev rokov, predvidenih v pogodbi, se zdaj tudi nam ne zdi več realna," je ob robu novinarske konference minuli teden povedal župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen, ki ugotavlja, da se zadeve premikajo v smer neizpolnjevanja pogodbe do roka in glede na poslan dopis s strani odvetniških zastopnikov ruskega zdravnika v smer "pravnega reševanje" zadeve.

Po mnenju odvetnice Abidova naj bi bila sporna zastavna pravica občine, če kupec ne izpolni pogodbe, pod vprašaj pa postavlja tudi pogodbene kazni, je v zvezi z omenjenim dopisom med drugim pojasnil Rožen. Kljub temu da so se na občini pripravljeni pogovarjati o podaljševanju rokov, pa hkrati tudi že razmišljajo o tem, kaj bi lahko storili v primeru vrnitve kompleksa v občinsko last. Občina sicer nima možnosti, da bi sama obnovila kompleks, je dejal Rožen. Zastopnica Abidova, odvetnica Iva Živanovič, pa za pojasnila za STA ni bila dosegljiva.