atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

RTVS: Novinarji in uredniki vsakodnevno deležni poplave grobih, podcenjujočih, nedostojnih žalitev

Deli na:
RTVS: Novinarji in uredniki vsakodnevno deležni poplave grobih, podcenjujočih, nedostojnih žalitev

rtvoslo - Foto: rtvslo

Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so v današnjem sporočilu za javnost zapisali, da z zaskrbljenostjo spremljajo dogajanje v različnih javnostih, kjer se stopnjujejo napadi, grožnje, neposredni pritiski in tudi javno blatenje ter norčevanje iz novinarjev, urednikov in vodstva. Pozivajo k spoštovanju neodvisnosti in avtonomnosti javnega servisa.

Na RTVS spoštujejo svobodo govora in svobodno izražanje mnenj, so zapisali v sporočilu za javnost, a kot poudarjajo, ta pravica ni neomejena. "Obstajajo meje," so dodali.

Zapisali so, da so zaposleni na RTVS, zlasti novinarji in uredniki, pa tudi vodstvo, tudi sicer vsakodnevno deležni poplave grobih, podcenjujočih, nedostojnih žalitev, "zgolj zato, ker se nekateri ne strinjajo z našim delom."

Vse bolj je prisotna tudi žaljiva in groba retorika usmerjena proti posameznim novinarjem in urednikom ter prepričanje, da lahko vsakdo vpliva na delovanje javnega zavoda, so dodali. Ob tem so izpostavili primer javnega napada na novinarja RTVS Jožeta Možino.

Dodali so, da se bodo tudi v teh politično razburkanih časih po najboljših močeh trudili, da ohranijo neodvisnost javne radiotelevizije, zaščitijo zaposlene, javno obsodijo take napade in ko je nujno, tudi uporabijo pravna sredstva.

Ob tem pa so poudarili, da se ne bojijo kritik. "Nasprotno, če so te argumentirane in izražene na dostojen način, jih pozdravljamo," so dodali.