zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Laži medijev pod okriljem SDS: tu je Kučanova hiša, o kateri smo v Reporterju pisali že leta 2010

Deli na:
Laži medijev pod okriljem SDS: tu je Kučanova hiša, o kateri smo v Reporterju pisali že leta 2010

Hiša Milana Kučana v Murglah - o njegovi in nepremičninah drugih komunističnih veljakov smo pisali že leta 2010. - Foto: Primož Lavre

Ne glede na zgražanje »medijev v službi resnice« je jasno: člani vsakokratne vlade so po pravni terminologiji absolutno javne osebe in javnost ima pravico tudi izvedeti, kjer živijo, v kakšnih nepremičninah in kdo je lastnik.

Pri medijih »v službi resnice«, dejansko v službi SDS, so ogorčeni, ker si je Reporter v prejšnji številki in na spletu drznil objaviti fotografije in nekaj podatkov o nepremičninah, v katerih živijo premier Janez Janša in njegovi ministri. Gre za podatke iz uradnih evidenc. Tako so objavili članek na spletu z naslovom »Odlazkovi mediji ne upajo dregniti v Kučanovo nepremičnino v Murglah, čeprav je zanjo odštel manj kot desetino realne vrednosti«.

Ker gre očitno za odziv na članek v Reporterju, naj priložimo dokaz, da so mediji v službi resnice SDS znova prikrojili resnico. Reporter je namreč že januarja 2010, dolgo preden so bili omenjeni mediji sploh ustanovljeni, objavil obsežen članek o Kučanovi hiši v Murglah in o hišah ostalih iz leve elite.

Takšna je bila tudi naslovnica Reporterja z dne 11. januarja 2010: »Dinastije iz Murgel« o ljubljanski »rdeči četrti z največ komunisti na kvadratni meter«, kot smo zapisali. Podrobno smo opisali, kako so Kučan in drugi poceni prišli do lastništva.

29. avgusta 2016 pa smo objavili obširen članek o hišah premierja Mira Cerarja in njegovih ministrov. K branju smo vabili z naslovnico »Luksuzne vile Cerarjeve vlade«.

Tudi tokrat je bila torej resnica drugačna, kot jo »izdelujejo« mediji SDS: ne drži, da si Reporter ne upa dregniti v Kučanovo nepremičnino v Murglah, pač pa je zanje nesprejemljivo šele, ko pišemo tudi o nepremičninah od Janše in njegovih ministrov. Ko smo pisali o tistih, se niso prav nič zgražali. Člani vsakokratne vlade so po pravni terminologiji absolutno javne osebe in javnost ima pravico tudi izvedeti, kjer živijo, v kakšnih nepremičninah in kdo je lastnik.