zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rotnik, Končan in Pušnik osumljeni, da so oprali 870.000 evrov

Deli na:
Rotnik, Končan in Pušnik osumljeni, da so oprali 870.000 evrov

Foto: Bobo

Celjski kriminalisti danes preiskujejo kazniva dejanja s področja gospodarske kriminalitete, storjena na škodo elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja. Pridržali so tri osebe, med njimi naj bi bil po neuradnih informacijah tudi nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnik.

Današnje policijske aktivnosti se opravljajo s ciljem utemeljitve sumov storitve kaznivih dejanj pranja denarja. "Sumimo namreč, da je eden od osumljencev denar v skupni vrednosti najmanj 870.000 evrov pridobil med leti 2007 in 2013 s storitvijo kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic, ki jih je kot odgovorna oseba gospodarske družbe storil v času med leti 2006 in 2009," je v današnji izjavi za javnost povedal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Celje Damijan Turk.

Glavni osumljenec naj bi kriminalni izvor denarja zakrival s pomočjo drugih dveh osumljencev. "To je počel tako, da je denar, za katerega so vsi trije vedeli, da izvira iz kaznivih dejanj, poskušal prikazati, kot da izvira iz njegovih zakonitih poslov oziroma ga je poskušal prikazati kot zakonito premoženje," je še dodal Turk. Dvojica naj bi glavnemu osumljenemu nudila pomoč pri sklepanju različnih pravnih poslov in mu svetovala.


Kriminalisti v preiskavi, ki jo usmerja Specializirano državno tožilstvo v Ljubljani, v njej pa sodeluje tudi Nacionalni preiskovalni urad, opravljajo hišne preiskave na območju Policijske uprave Celje ter Policijske uprave Ljubljana. "Policijske aktivnosti v tem trenutku še potekajo. Z zbiranjem obvestil in dokaznih predmetov s tem v zvezi še nadaljujemo," je povedal Turk.

V akciji so pridržali 46-letnega moškega z območja Velenja ter moška, stara 46 in 58 let z območja Ljubljane, so pred tem sporočili s Policijske uprave Celje. Po informacijah časnika Dnevnik sta poleg Rotnika pridržana nekdanji predsednik uprave borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdan Pušnik in davčni svetovalec Darko Končan.

Turk o konkretnih imenih ni govoril. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen od enega do osem let zapora.